try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%
CEIP de Rebordáns
Educación para o futuro, presente no rural de hoxe.

Blog voz natura

E O OUTONO ESTÁ A PIQUES DE REMATAR...

Aquí mostramos os últimos traballiños feitos polo noso alumnado, baseados na arte e na plástica, agora xa son máis expertos sobre a nosa fauna autóctona.

A través do coñecemento e concienciación poderemos

"PROTEXER O NOSO MONTE"

CHEGOU O OUTONO

CHEGOU O OUTONO!!!!! e con él un montón de actividades e aprendizaxes que facemos no noso cole en todos os cursos.

Que bonita é esta estación!!

 

CARREFURDÁNS, O NOSO SÚPER

Xa temos en funcionamento o noso súper, quedou xenial e temos produtos frescos e de cercanía!!!!

Unha maneira de traballar múltiples contidos e de xeito creativo e lúdico.

 

 

 

DÍA MUNDIAL DO MEDIO AMBIENTE

Hoxe, 5 de xuño de 2023, conmemórase o Dia Mundial do Medio Ambiente e nós quixemos facer algo para facer un pouco máis felia ao nos o planeta.

O alumnado de 1º curso fixo unha recollida de lixo nos arredores do cole, deixaron todo limpísimo!!!!

Os superheroes e superheroínas de hoxe e do futuro!!

Ao rematar, decidimos onde podiamos colgar as casiñas de paxaros que arranxamos e pintamos con cores naturais, a ver se para o próximo curso vemos aumentar a familia de paxariños.

 

PRATOS SAUDABLES

No cole, xa todas e todos temos o prato saudable que nos agasallou GADIS por participar no seu programa de Hábitos saudables de alimentación "ALIMENTES".

Agora toca poñer en práctica todos os nosos coñecementos para ter unha VIDA MÁIS SAUDABLE!!

Como serán...

 

 

Sorpresa!!!

 

MINICHEFS SAUDABLES

Segunda xornada de cociña creativa e saudable, nesta ocasión os chefs foron o alumnado de 6º de infantil, que nos amenizou cuns pratos tan saudables coma creativos, vaia marabilla para os nosos padais!!!

OBRADOIRO DE ALIMENTACIÓN CREATIVA E SAUDABLE

No cole tivemos unha xornada de Alimentación saudable, onde nesta ocasión, o alumnado de 2º curso, puxeron o mandil e convertéronse en expertos cociñeiras e cociñeiros.

O seu menú consisitu en facer un roliño de vexetais con queixo de untar; o postre: marabillosas creacións con froitas e pinchos das mesmas, isto acompañado dun san e refrescante zume de laranxa recén exprimido.

Os chefs manipularon, probaron e experimentaron cos sabores destes alimentos tan saudables.

Aquí os resultados!!!!!

NOVOS COLECTORES SELECTIVOS

Grazas ao Concello por traernos estes colectores de recollida selectiva e así aportar o seu gran de area para conseguir reciclar o lixo no noso centro.

E CONTINÚA A COLLEITA

E tal como di o título CONTINÚA A COLLEITA, nesta ocasión os ananos de 6º de infantil recolleron as leitugas da súa horta, tenras, tenras e fresquísimas!!!

SAÍDA VERDE

O alumnado de 4º e 3º de primaria fixeron unha saída moi enriquecedora á FUNDACIÓN SALES de Vigo, o único xardín botánico da cidade, trátase dun Arboretum, é dicir, lugar onde hai diverdas especies de plantas e árbores de todos os recunchos do mundo.

Observamos nenúfares, bosques de bambús, especies nunca antes observadas e ata plantamos cadaquén a súa leituga que logo levamos aos nosos fogares, pero sobre todo, aprendemos cousas novas sobre o inmenso verde do noso planeta Terra.

Preme no "Play" para ver o video.

 

 

Distribuir contido