APRENDENDO
PARA UN
MUNDO MELLOR
Os días 6 e 7 de Febreiro, os nosos alumnos de 4º da ESO recibiron a visita dos alumnos do mesmo curso do CPI de ARES. O motivo desta visita era realizar unha tarefa conxunta baseada na aplicación da Bioloxía (xenética, ecoloxía, biotecnoloxía...) ó mundo empresarial, contando cos produtos da terra, neste caso do viño.
A idea xurde porque en moitas ocasións, os nosos alumnos consideran a Bioloxía unha material totalmente teórica, e que soamente ten aplicación na área de mediciña. Nos pretendemos demostrarlle que o campo da Bioloxía é moi amplo e que podemos empregalo no ámbito empresarial.
Decidimos que para demostrarlle que eso era posible, íamos a estudar o cultivo do viño e como este cultivo influiu no desenvolvemento dunha comarca como é a zona de Oseira, San Clodio e o Ribeiro.
Comenzamos coa visita a Oseira, que era obrigada, porque foi aí o lugar onde se fomentou o cultivo da viño que posteriormente se extendería ao resto da comarca.
Despois visitamos a Estación Vinícola e Enolóxica de Galicia (EVEGA), que naceu para fomentar o desenvolvemento do sector vinícola da nosa comunidade. Neste centro estanse realizando análises dos diferentes viños, así como as súas propiedades, e tamén posuen un banco de xenético de vides de Galicia.
Por último, visitamos a Adega de Coto de Gomariz que fabrica viños procedentes da selección das 27 hectráreas que posee a adega no Val do Avia na D.O. Ribeiro. Nos últimos 5 años, a adega foi premiada pola Asociación de Sumelieres de Galicia, Gallaecia. Todo isto, permitiulle elaborar dende viños brancos anuais, ata viños tintos de alta expresión e longas crianzas en barrica de carballo, pasando por brancos fermentados e criados tamén barrica.
Con esta visita, pretendemos demostrarlles aos alumnos, que se pode ser emprendedores con produtos da terra, fomentando o desenvolvemto da zona, así como que vexan a aplicación da biotecnoloxía aos recursos naturais.