III CONCOURS DE DESSERTS FRANÇAIS. Vendredi 24 mars aura lieu le traditionnel concours des desserts.

III CONCOURS DE DESSERTS FRANÇAIS

Vendredi 24 mars aura lieu le traditionnel concours des desserts.

Inscriptions jusqu’au lundi 13 mars inclus.

Voilà les15 desserts en compétition(enlace):

La charlotte, Les gaufres, Les crêpes, Le Paris-Brest, L’éclair, La crème brûlée, Les profiteroles, Le mille-feuille, La tarte tatin, Le clafoutis, Les macarons, La tarte au citron meringuée, Le gâteau au fromage  blanc alsacien, Le coulant, La mousse au chocolate       

 

 À vos fourchettes!

 

 

MECÁNICA DO CONCURSO.

 

1.- As receitas poderán ser obtidas de libros de cociña francesa, revistas ou de Internet sempre que sexan receitas pertencentes á gastronomía francófona.

2.- Durante unha sesión de clase traballaranse os aspectos lingüísticos das devanditas receitas. 

3.- Para poder participar no concurso será obrigatorio facer unha preinscrición. Esta terá lugar no departamento de Francés ata o luns 13 de marzo.

4.- Unha vez elixida a receita e traballado o léxico correspondente, os alumnos participantes, de maneira individual ou en parellas, elaborarán na casa o devandita sobremesa para a súa presentación ao concurso o día seguinte.

5.- Esta actividade complementaria está deseñada de tal xeito que non interfira nas actividades lectivas cotiás dese día.

6.- Tódalas sobremesas teñen que vir en pratos de usar e tirar. Non nos facemos responsables do que se poida romper.

7.- Os alumnos deixarán a sobremesa ás 8:45 da mañá do día do concurso na biblioteca, nas mesas dispostas ao efecto, xunto cunha pequena ficha co nome da sobremesa, a rexión da que procede e os ingredientes en francés, así como o nome do(s) concursante(s) na parte posterior. Acto seguido iranse ás súas clases normais podendo volver á biblioteca só no período do recreo.

8.- As sobremesas serán cualificadas por un xurado composto por  membros da nosa comunicade educativa. Ao longo da mañá, os membros do xurado irán pasando polo lugar onde estarán expostos, e iranos degustando e cualificando de acordo cos seguintes criterios: SABOR e PRESENTACIÓN.

9.- Os alumnos que teñan clase de Francés ese día, poderán baixar, nesa hora, acompañados da profesora (se esta o considera oportuno), para ver a exposición de sobremesas.

10.- No segundo recreo tódolos alumnos de Francés poderán participar na degustación de ditas sobremesas.

11.- O luns da semana seguinte exporanse os nomes das 3 sobremesas gañadoras para os que haberá uns premios moi interesantes.

 

OBXECTIVOS.

 

  • Aspectos lexicais: vocabulario referido aos alimentos.
  • Aspectos morfosintácticos: o uso do artigo partitivo e do imperativo.
  • Aspectos socioculturais: familiarizar aos alumnos coa grande variedade e riqueza da cociña francesa en particular, e francófona en xeral.
  • Espertar o interese dos alumnos por unha alimentación sana como fonte de saúde.
  • Ser capaces de comprender unha receita e elaborala.
AdxuntoTamaño
Actividades de formación en linguas estranxeiras 2017.pdf1.44 MB