Cruz Vermella: "Taller Alimentación" (2º ESO)

Hoxe, martes 18 de febreiro, Helena e Alba, traballadoras da Cruz Vermella de Lugo realizaron co alumnado de 2º da ESO o “Taller de Alimentación”, no que traballaron a promoción da saúde como alicerce esencial para a prevención de actitudes, comportamentos e hábitos que supoñan riscos asociados o seu benestar físico, psíquico e social.

 

Para iso abordáronse conceptos como o de saúde e alimentación, nutrición, necesidades nutricionais, roda de alimentos, prexuízos, estereotipos e mitos en torno á alimentación e canons sociais de beleza – salubridade. Sen esquecernos dos trastornos da conduta alimentaria tales como a anorexia, a bulimia e trastornos da conduta alimentaria non especificados. 

 

Así mesmos reforzáronse as habilidades individuais e sociais tales como a autoestima, comunicación, capacidade analítica e crítica, autonomía na toma de decisións, resistencia á presión grupal, empatía e asertividade. 

 

E por último recalcouse a importancia dos hábitos de vida saudables asociados á alimentación e ó exercicio físico: hixiene alimentaria, cociñado de alimentos, formas alternativas  de alimentación e actividade física. Elas traballaron todos estes conceptos co alumnado a través de xogos, dinámicas de grupos, debates tales como análise de anuncios, “pasapalabra” de alimentos, visionado de vídeos…

 

Grazas a Helena e Alba é sempre un pracer contar con vós no noso instituto.