Skip to Content

Leite e froitas

Ponlle as pilas o teu bocata 3º e 4º Primaria

O alumnado de 3º e 4º de Primaria, disfrutaron do programa PONLLE AS PILAS AO TEU BOCATA,un Programa da Consellería do Mar da Xunta de Galicia  para promocionar o consumo e alimentos do mar en conserva entre o público máis novo.

 

 

Almorzos saudables 1º Primaria

Hoxe tivemos a oportunidade en 1º de PRIMARIA de participar na actividade “almorzos saudables” que organiza o Concello de Lugo @concellolugo deste xeito aprendimos cómo clasificar os alimentos,  como debería ser o noso almorzo para crecer fortes e sans e ademáis puidemos disfrutar dun especáculo de maxia. Dende o @ceipparadai queremos agradecer o labor dos distintos profesionais desta actividade.

 

 

 

 

Plan proxecta: Leite e froitas

Traballamos no ámbito da saúde e da alimentación a través das seguintes modalidades:

  • Consumo de froita.

  • Consumo de lácteos.

 
  • De conservas do mar (Ponlle as pilas ao teu bocata).
  • Acercamento ao consumo de peixe (o sabor da aventura está no mar).

Con este plan contribuimos a familiarizar os escolares nunha alimentación saudable, potenciando o consumo de productos naturais e de calidade (froitas, verduras, lácteos, peixes...) frente a bolería industrial e a comida lixo.
 

Levamos a cabo accións educativas diversas destinadas a a coñecer, fomentar e manter, na escola e nas casas, o hábito do consumo destes alimentos que contribúen a unha alimentación e dieta equilibrada.

Unha mostra o noso traballo pódese ver nestas outras imaxes:

¡¡ Xa coñecemos mellor algunhas froitas e verduras!!

1º PRIMARIA: sandia e repolo / melón e remolacha

2º PRIMARIA: amorodo e porro / figo e pepino

3º PRIMARIA : mandarina e cenoria

                      cereixa e rábano / ameixa e nabo

 

4º PRIMARIA: mazá e tomate / pera e pemento

                    aguacate e cebola / laranxa e allo

                    kiwi e espinaca

5º PRIMARIA: platano e leituga / uvas e calabaza

                     albaricoque e coliflor

                     lemón e berenxena

6º PRIMARIA: melocotón e esparrago / néspero e acelga

 

Taller de filloas

 

Outro taller que fixemos os nenos e nenas de 5 anos foi o das filloas.

Despois de oir a explicación, escribimos ou debuxamos nun folio as cousas que necesitábamos para facer unhas boas filloas.

 

Despois pasamos á acción. Comenzamos por medir todos os ingredientes da receita: auga, leite, ovos, fariña...

 

Despois chegou o turno para bater toda a mixtura.

Que canso é esto de bater!

 

 

Despois de quedar a masa ben finiña, Charo púxose a facer as filloas.

 

 

Esta saiu cunha forma ben curiosa.

A quen semella?

 

E despois de poñerlles un chisquiño de azúcar, puxémonos a comelas.

Que ricas que estaban!

 

 

 

 

A ver se podedes ver o vídeo.

 

A partir do 20 de xuño: Formalización de matrícula para infantil e primaria.

Estimadas familias:

Informámoslles que o prazo de matrícula do curso 2019/2020 será do 20 ao 30 de xuño.

ACTIVIDADE NUTRICOLES INFANTIL

Hai uns días realizamos unha actividade co alumnado de Educación Infantil que dirixiu Natalia Hospido, Dietista- Nutricionista.

Seguindo un dos obxectivos do centro de fomentar o consumo de froitas e verduras, esta vez traballamos cos sentidos: olfacto e tacto para dar a coñecer froitas e/ou verduras de tempada.

 

REPARTO DE LEITE NO RECREO

Estimadas familias:

Informámoslles que do 28 de xaneiro ao 22 de febreiro (catro semanas) está previsto o reparto dun brick de leite por alumno, para tomar antes do recreo.

Deberano ter en conta á hora de mandarlles a “merenda” de media mañá.

 Lembramos a norma do centro: Non está permitido traer alimentos que conteñan chocolate, bolería industrial, batidos, zumes…

 

REPARTO DE FROITA NO RECREO

Estimadas familias:

Informámoslles que do 25 de marzo ao 5 de abril (dúas semanas) está previsto o reparto dunha peza de froita fresca a cada alumno, para comer antes do recreo.

Deberano ter en conta á hora de mandarlles a “merenda” de media mañá.

Lembramos a norma do centro: Non está permitido traer alimentos que conteñan chocolate, bolería industrial, batidos, zumes…

Contenido sindicado


by Dr. Radut