O pasado 5 de marzo de 2020 celebrouse a XXI edición do certame de cociña e coctalaría José Rodríguez-Moldes Rey, no IES Fraga do Eume de Pontedeume.
No apartado de cociña, o alumnado tivo que preparar un prato tradicional de croquetas de xamón e un prato creativo coas ás de polo como ingrediente principal.
Na modalidade de coctalaría, as persoas participantes prepararon un cóctel clásico e un combinado creativo utilizando Pisco Barsol, de uva Quebranta e zume de laranxa da marca Garnini.
Ademais, desde fai varios anos celébrase simultaneamente un concurso de creación de carteis para anunciar o evento, no cal están invitados a participar os centros con ensinanzas de artes gráficas e artísticas.
A relación de gañadores do certame é a seguinte:
Concurso de cociña
- 1º Premio: IES Sanxillao
Jorge Rey Rivera e Daniel Fernández Quintas, cos pratos Croquetas de xamón e Pito e millo - 2º Premio: CIFP Paseo das Pontes
Antonio Tacón Oubele e Daniel López Blanco, cos pratos Croquetas de xamón e Ás do campo
Concurso de coctalaría creativa
- 1º Premio: IES de Vilamarín
Paula Ferrer Acuña - 2º Premio: CIFP Compostela
Diego Fernández Martínez
Concurso de coctalaría clásica
- 1º Premio (compartido): IES de Foz
Marcía Andreia Miranda Araújo - 1º Premio (compartido): IES Fraga do Eume
Bruno Landrove Gómez
Concurso de carteis
- 1º Premio: IES Leixa
Jonathan Nogueira Aragunde