Desde o 21 ata o 23 de febreiro de 2018 celebrouse unha nova edición dos tres campionatos internacionais organizados polo IES de Foz. Ano tras ano segue medrando o nivel dunha competición na que participan tanto estudantes como baristas profesionais, que dedican meses de preparación, esforzo e paixón pola hostalaría.
Participación
Nesta edición participaron alumnos de 18 das mellores escolas do norte de España e Portugal:
- CIFP Compostela (Galicia)
- CIFP Carlos Oroza (Galicia)
- CIFP Manuel Antonio(Galicia)
- CIFP Paseo das Pontes (Galicia)
- IES de Foz (Galica)
- IES Fraga do Eume (Galicia)
- IES Sanxillao (Galicia)
- IES Terra de Xallas (Galicia)
- IES Vilamarín (Galicia)
- Escola de Especialidades da Estación Naval da Graña (Galicia)
- CPR Belarmino Fernández Iglesias (Galicia)
- CIFP de Hostelería y Turismo (Asturias)
- IES Peñacastillo (Cantabria)
- IES Fuente Fresnedo (Cantabria)
- Hotel Escuela Las Carolinas (Cantabria)
- CIFP Ciudad de León (Castela e León)
- CIFP Hostelería Gamarra Ostalaritza (País Vasco)
- Lycée Jean Drouant: Ecole Hôtelière de Paris (Francia)
Premios
Os premiados e premiadas en cada unha das competicións foron:
XI Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría
- Primeira clasificada. María Vila Batán, do IES Vilamarín
- Segunda clasificada. Silvia García Blanco, do CIFP Compostela
- Terceiro clasificado. Alberto Castedo Gómez, do IES Sanxillao, Lugo
VI Campionato Internacional de Cata de Cafés de Escolas de Hostalaría
- Primeiro clasificado. Juan Rubiños Prieto, do IES de Foz
- Segundo clasificado. Rubén Mier García, do Hotel Escuela Las Carolinas, Cantabria
- Terceiro clasificado. Pablo González Silva, do CIFP Carlos Oroza, Pontevedra
VI Campionato Internacional de Baristas Profesionais
- Primeiro clasificado. Marcos González Hernández, Vigo
- Segundo clasificado. Rafael José Veitia Rodríguez, País Vasco
- Terceiro clasificado. Alejandro Otero Rodríguez, Foz