Novas da Rede

II Certame de Sommelier Suso Domínguez. Premiados

O arrecendo dos caldos e pratos preparados nas dúas xornadas, a paixón pola interpretación dos nosos recursos vitivinícolas,  e a profesionalidade amosada por todo o alumnado colaborador e partipante no 2º Campionato de Sumillería Suso Domínguez, fixeron da cerimonia que reuníu a profesorado e alumnado de toda Galicia e norte de Portugal, unha xornada que quedará para a memoria.

Nela houbo espazo para probas tan variadas como un test da DO Ribeiro, patrocinador nesta edición do certame,  a identificación de olores e sabores dos caldos  realizada no auditorio da Cidade Infantil Príncipe Felipe, baixo os focos, e coa silenciosa atención do público congregado para a ocasión.

Como xurado  na competición estiveron  o director do instituto galego do Viño, Xoán Canas, o presidente dos baristas de Galicia Augusto Morales, e en representación de Chivas Regal, José Soto.

Os gañadores foron:

  • en primeiro lugar Sebastián Greenhalgh do CIFP Paseo das Pontes da Coruña,
  • segundo posto, Diego Pastrana da ESENGRA, e
  • en terceiro lugar Daniel López do IES San Xillao, de Lugo

Os tres gañadores recibiron unha bolsa de estudos para cursar o máster en sumillería no Instituto Galego do Viño e unha estadía nun hotel da cadea hoteleira Hotusa-Eurostars Hotels. Para entregar os  premios acudiron o conselleiro de educación, Román Rodríguez,  o alcalde de Pontevedra, Miguel Anxo Fernández Lores, o presidente da deputación provincial, Rafael Louzán, e Xoán Canas do Instituto Galego do Viño, César Pérez Ares, delegado territorial de educación, José María Fonseca de  Terras Gauda  e Enrique Camiñas da cadea de hoteis Eurostars.

II Certame de Sommelier Suso Domínguez. Premiados
II Certame de Sommelier Suso Domínguez. Premiados
II Certame de Sommelier Suso Domínguez. Premiados
II Certame de Sommelier Suso Domínguez. Premiados
II Certame de Sommelier Suso Domínguez. Premiados