Novas da Rede

Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría (VIII Edición), Campionato Internacional de Cata de Cafés de Escolas de Hostalaría (III Edición) e Campionato Internacional de Baristas Profesionais (III Edición)

O campionato de baristas é xa un referente no mundo do café no que participan os mellores baristas profesionais, os mellores estudantes de hostalaría (os futuros mellores baristas profesionais) e intervieñen empresas referentes no sector.

O concurso celebrouse en 3 jornadas do 9 ao 11 de febreiro no IES de Foz.

3 concursos diferentes

Este certame engloba, en realidad 3 campionatos diferentes, dous de baristas e un de cata:

  • Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría (VIII Edición)
  • Campionato Internacional de Cata de Cafés de Escolas de Hostalaría (III Edición)
  • Campionato Internacional de Baristas Profesionais (III Edición)

Funcionamiento do concurso de cata

No concurso de cata, os participantes teñen que superar distintas probas:

Unha proba de cata gustativa

Recoñecemento dos sabores básicos do café

Recoñecemento de café en cata

Reconocer 5 cafés mediante cata, coa peculiaridade de que un dos cafés está repetido.

Proba olfativa

Recoñecer ao menos un tercio dos 12 cafés dos que consta a cata… pero soamente empregando o olfato.

Funcionamiento dos concursos de baristas

Neste concurso os participantes realizan 3 preparacións distintas:

  • Café Espresso
  • Café Cappuccino
  • Unha preparación orixinal propia

Escolas que participan

Nesta edición participaron, tanto no Campionato de Cata como no Campionato de Baristas as 17 mellores escolas do norte de España e Portugal:

  • IES Peñacastillo (Cantabria)
  • IES Fuente Fresnedo Laredo (Cantrabria)
  • Hotel Escuela Las Carolinas (Cantabria)
  • IES Marqués de Casariego (Asturias)
  • Escuela de Hostelería y Turismo de Gijón (Asturias)
  • CIFP Ciudad de León (Castilla y León)
  • Escola de Hotelaría e Turismo de Viana do Castelo (Portugal)
  • Escola de Hotelaría e Turismo do Douro – Lamego (Portugal)
  • CIFP Carlos Oroza (Galicia)
  • CIFP Compostela (Galicia)
  • CIFP Manuel Antonio (Galicia)
  • CIFP Paseo das Pontes (Galicia)
  • IES de Foz (Galicia)
  • IES de Vilamarín (Galicia)
  • IES Fraga do Eume (Galicia)
  • IES Sanxillao (Galicia)
  • CPR Belarmino Fernández Iglesias (Galicia)

Premios

Os premiados e premiadas por cada competición foron:

Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría (VIII Edición)
  • Primeiro clasificado. Antonio Castiñeiras Plata do CIFP Compostela, Santiago de Compostela
  • Segundo clasificado. Tomás Ucha Altamirano do CIFP Carlos Oroza, Pontevedra
  • Terceiro clasificado. Óscar Martínez Goás do IES Marqués Casariego, Tapia de Casariego
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría (VIII Edición)
  • Primeiro clasificado. Enrique Salgueiro Galdo do CIFP Paseo das Pontes, A Coruña
  • Segundo clasificado. José Pérez Gayoso do IES de Vilamarín, Ourense
  • Terceiro clasificado. Juan Manuel Caviedes Hoyo do IES Fuente Fresnedo, Laredo
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría (VIII Edición)
  • Primeiro clasificado. Adrián Fernández Menéndez, Asturias
  • Segunda clasificada. Laura Fuentevilla del Haya, Cantabria
  • Terceira clasificada. Ayana Belgoderi, Portugal
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría
Campionato Internacional de Baristas de Escolas de Hostalaría