Magosto
CONCURSO DE SOBREMESAS
Enviado por maria o Ven, 2014-11-14 23:51 Os gañadores das distintas categorías do concurso de sobremesas son:
MÁIS SABOROSO... "A RATEIRA"
REPOSTEIRO: Carlos Graña Cal- 3º EP
INGREDIENTES: para o biscoito: cacao en pó, fariña, azucre, ovos, aceite e vainilla; para a mouse: azucre, nata, ovos, xelatina, leite, castañas e viño doce.
MÁIS ORIXINAL... "FROITA PARA SOBREMESA"
REPOSTEIRA: Zeltia Quiza- EI 4
INGREDIENTES: para a cabaza: mandarina e rama de apio; para o fantasma: plátano e pebidas de chocolate; para as vasoiras: queixo e paíños de chocolate e para a tumba: mouse de castaña, chocolate e biscoito.
MÁIS DIFICULTADE NA SÚA ELABORACIÓN...
"BISCOITO DE CASTAÑAS CON FOLLAS DE CHOCOLATE"
REPOSTEIRAS: Ania Rodríguez e Lúcía Vila- 5ºB
INGREDIENTES: para o biscoito: ovos, azucre, fariña, fermento e castañas e para as follas: chocolate.
Parabéns para todos os reposteiros/as polas deliciosas sobremesas que elaborastes e por compartir as vosas receitas con todos nós.
A rateira (Carlos) | Froita para sobremesa (Zeltia) | Biscoito de castañas con follas de chocolate (Ania e Lucía) |
Grazas pola vosa participación.
CONCURSO DE PORTAS TERRORÍFICAS
Enviado por maria o Lun, 2014-11-10 23:31Dentro das actividades programadas para a celebración do Magosto organizamos un concurso para elixir a porta máis terrorífica do colexio e...xa temos gañadores:
3º | 6ºA |
Demostrastes unha gran capacidade creativa.
Parabéns para todos e todas!!!
Preme nas imaxes se queres ver as portas de todas as aulas.
Concurso de Postres 2014
Enviado por maria o Mar, 2014-10-28 22:11Con motivo da celebración do MAGOSTO imos organizar un Concurso de Postres para o xoves, 6 de novembro.
BASES DO CONCURSO
- Podedes presentar calquera tipo de postre elaborado artesanalmente na casa, coa condición de que o ingrediente principal sexa algún froito típico do outono.
-
Os postres deberán ser presentados no cole entre os días 5 e 6 de novembro.
-
O concurso estará dotado de tres premios:
Máis saboroso |
Máis orixinal |
Máis dificultade na súa elaboración |
-
Cada postre deberá vir acompañado dun cartel identificativo que vos entregará o titor/a, no que indicaredes: o nome do postre, os ingredientes, o reposteiro e o curso.
As receitas gañadoras serán publicadas no xornal escolar "O Espigonciño" e na páxina web do Centro.
ANIMÁDEVOS A PARTICIPAR E... SORTE!!!