Traballamos no ámbito da saúde e da alimentación a través das seguintes modalidades:
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_20190329_111830561_HDR.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_7837.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_7835_0.jpg)
- De conservas do mar (Ponlle as pilas ao teu bocata).
- Acercamento ao consumo de peixe (o sabor da aventura está no mar).
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/LONXA%204%20P%20%283%29.jpg)
Con este plan contribuimos a familiarizar os escolares nunha alimentación saudable, potenciando o consumo de productos naturais e de calidade (froitas, verduras, lácteos, peixes...) frente a bolería industrial e a comida lixo.
Levamos a cabo accións educativas diversas destinadas a a coñecer, fomentar e manter, na escola e nas casas, o hábito do consumo destes alimentos que contribúen a unha alimentación e dieta equilibrada.
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_8522.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_7583.jpg)
Unha mostra o noso traballo pódese ver nestas outras imaxes:
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/0AEB6674-4079-461A-8AC9-7B1F33E400BC.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/0A9CA0DE-855F-4582-A834-1F1D2C72F1E8.jpg)
¡¡ Xa coñecemos mellor algunhas froitas e verduras!!
1º PRIMARIA: sandia e repolo / melón e remolacha
2º PRIMARIA: amorodo e porro / figo e pepino
3º PRIMARIA : mandarina e cenoria
cereixa e rábano / ameixa e nabo
4º PRIMARIA: mazá e tomate / pera e pemento
aguacate e cebola / laranxa e allo
kiwi e espinaca
5º PRIMARIA: platano e leituga / uvas e calabaza
albaricoque e coliflor
lemón e berenxena
6º PRIMARIA: melocotón e esparrago / néspero e acelga
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_7704.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_7702.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/1EB774C6-DA16-458C-8856-236B126FB948.jpg)
![](/centros/ceipparadai/system/files/u14/IMG_7708.jpg)