O departamento de Industrias alimentarias do CIFP de Vilamarín, está representado pola Xefa de departamento, Rosa Celi Mouteira Salgado, e polos seguintes profesores: Manuel Cordido Río e David Rodríguez Cebey; todos eles docentes no Ciclo de Grao Medio en Panadaría, Repostaría e Confeitaría no curso 2023-2024.
O departamento de Industrias alimentarias desempeña un papel crucial na preparación dos estudantes para o sector da alimentación, e neste caso, Técnicos en Panadaría, repostaría e confeitaría. As súas funcións abranguen unha ampla gama de responsabilidades que aseguran unha educación integral e práctica. A continuación detállanse algunhas das funcións clave:
- Deseño e actualización dos programas de estudo para que estean aliñados coas necesidades e tendencias do sector alimentario contribuíndo ao ensino de coñecementos teóricos e prácticos relacionados coa produción, transformación e xestión de alimentos.
- Capacitación en técnicas de procesamento, control de calidade, hixiene e seguridade alimentaria.
- Planificación e organización de actividades como a coordinación de clases teóricas e prácticas, visitas a empresas do sector, e seminarios.
- Xestión de recursos como administración de laboratorios, obradoiros e outros espazos necesarios para a formación práctica (escaparate e punto de venda de produtos).
- Vinculación coa industria e colaboración con empresas establecendo convenios para o desenvolvemento de prácticas profesionais, visitas técnicas e proxectos colaborativos de investigación e innovación alimentaria, así como o desenvolvemento de novos produtos e a mellora de procesos.
Estas funcións aseguran que o departamento de Industrias Alimentarias forme a profesionais capacitados e preparados para enfrontar os desafíos e aproveitar as oportunidades do sector alimentario.
O correcto funcionamento da actividade docente e a organización dos talleres esixe a colaboración conxunta entre os departamentos de Industrias alimentarias e o de Hostalaría e turismo, isto refléxase na oferta de sobremesas e produtos de panadaría e bolaría para os servizos de menú, carta, cafetería e almorzos.
O departamento de Industrias Alimentarias imparte nos seguintes módulos dos ciclos de formación profesional:
|
2º
|
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Presentación e venda de produtos de panadaría e pastelaría
|
Rosa Celi Mouteira
Salgado
|
A competencia xeral deste título consiste en elaborar e presentar produtos de panadaría, repostaría e confeitaría, conducindo as operacións de produción, composición e decoración, en obradoiros e establecementos de restauración, con aplicación da lexislación de hixiene e seguridade alimentaria, de protección ambiental e de prevención de riscos laborais.
|