Departamento de Industrias Alimentarias
O departamento de Industrias alimentarias do CIFP de Vilamarín, está representado pola Xefa de departamento, Rosa Celi Mouteira Salgado, e polos seguintes profesores: Manuel Cordido Río e David Rodríguez Cebey; todos eles docentes no Ciclo de Grao Medio en Panadaría, Repostaría e Confeitaría no curso 2023-2024.
O departamento de Industrias alimentarias desempeña un papel crucial na preparación dos estudantes para o sector da alimentación, e neste caso, Técnicos en Panadaría, repostaría e confeitaría. As súas funcións abranguen unha ampla gama de responsabilidades que aseguran unha educación integral e práctica. A continuación detállanse algunhas das funcións clave:
Estas funcións aseguran que o departamento de Industrias Alimentarias forme a profesionais capacitados e preparados para enfrontar os desafíos e aproveitar as oportunidades do sector alimentario.
O correcto funcionamento da actividade docente e a organización dos talleres esixe a colaboración conxunta entre os departamentos de Industrias alimentarias e o de Hostalaría e turismo, isto refléxase na oferta de sobremesas e produtos de panadaría e bolaría para os servizos de menú, carta, cafetería e almorzos. O departamento de Industrias Alimentarias imparte nos seguintes módulos dos ciclos de formación profesional:
|
||||
Ciclos Medios de Formación Profesional
|
||||
Curso |
Ciclo de Formación Profesional
|
Módulo |
Profesor/a responsable |
|
1º
|
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Elaboracións de panadaría e bolaría |
Manuel Cordido Río
|
|
1º |
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Procesos básicos de pastelaría e repostaría |
Manuel Cordido Río |
|
2º |
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Elaboracións de confeitaría e outras especialidades |
David Rodríguez Cebey |
|
2º |
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Presentación e venda de produtos de panadaría e pastelaría
|
Rosa Celi Mouteira Salgado |
|
2º |
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Produtos de obradoiro |
Rosa Celi Mouteira Salgado |
|
2º |
Panadaría, repostaría e confeitaría
|
Sobremesas en restauración |
David Rodríguez Cebey |
|
A competencia xeral deste título consiste en elaborar e presentar produtos de panadaría, repostaría e confeitaría, conducindo as operacións de produción, composición e decoración, en obradoiros e establecementos de restauración, con aplicación da lexislación de hixiene e seguridade alimentaria, de protección ambiental e de prevención de riscos laborais. |
||||