Skip to Content

      

Departamento de Industrias Alimentarias

 

 

departamento de Industrias alimentarias do CIFP de Vilamarín, está representado pola Xefa de departamento, Rosa Celi Mouteira Salgado, e polos seguintes profesores: Manuel Cordido Río e David Rodríguez Cebey; todos eles docentes no Ciclo de Grao Medio en Panadaría, Repostaría e Confeitaría no curso 2023-2024.

 

O departamento de Industrias alimentarias desempeña un papel crucial na preparación dos estudantes para o sector da alimentación, e neste caso, Técnicos en Panadaría, repostaría e confeitaría. As súas funcións abranguen unha ampla gama de responsabilidades que aseguran unha educación integral e práctica. A continuación detállanse algunhas das funcións clave:

 

  • Deseño e actualización dos programas de estudo para que estean aliñados coas necesidades e tendencias do sector alimentario contribuíndo ao ensino de coñecementos teóricos e prácticos relacionados coa produción, transformación e xestión de alimentos.

 

  • Capacitación en técnicas de procesamento, control de calidade, hixiene e seguridade alimentaria.

 

  • Planificación e organización de actividades como a coordinación de clases teóricas e prácticas, visitas a empresas do sector, e seminarios.

 

  • Xestión de recursos como administración de laboratorios, obradoiros e outros espazos necesarios para a formación práctica (escaparate e punto de venda de produtos).

 

  • Vinculación coa industria e colaboración con empresas establecendo convenios para o desenvolvemento de prácticas profesionais, visitas técnicas e proxectos colaborativos de investigación e innovación alimentaria, así como o desenvolvemento de novos produtos e a mellora de procesos.

 

Estas funcións aseguran que o departamento de Industrias Alimentarias forme a profesionais capacitados e preparados para enfrontar os desafíos e aproveitar as oportunidades do sector alimentario.

 

O correcto funcionamento da actividade docente e a organización dos talleres esixe a colaboración conxunta entre os departamentos de Industrias alimentarias e o de Hostalaría e turismo, isto refléxase na oferta de sobremesas e produtos de panadaría e bolaría para os servizos de menú, carta, cafetería e almorzos. 

O departamento de Industrias Alimentarias imparte nos seguintes módulos dos ciclos de formación profesional:

 

 

Ciclos Medios de Formación Profesional

 

 

Curso

 

Ciclo de Formación Profesional

 

 

Módulo

 

Profesor/a responsable

 

 

 

Panadaría, repostaría e confeitaría

 

 

Elaboracións de panadaría e bolaría

 

Manuel Cordido

Río

 

 

 

Panadaría, repostaría e confeitaría

 

 

Procesos básicos de pastelaría e repostaría

 

Manuel Cordido

Río

 

 

Panadaría, repostaría e confeitaría

 

 

Elaboracións de confeitaría e outras especialidades

 

David Rodríguez Cebey

 

 

Panadaría, repostaría e confeitaría

 

 

Presentación e venda de produtos de panadaría e pastelaría

 

 

Rosa Celi Mouteira

Salgado

 

 

Panadaría, repostaría e confeitaría

 

 

Produtos de obradoiro

 

Rosa Celi Mouteira Salgado

 

 

Panadaría, repostaría e confeitaría

 

 

Sobremesas en restauración

 

David Rodríguez Cebey

 

 

A competencia xeral deste título consiste en elaborar e presentar produtos de panadaría, repostaría e confeitaría, conducindo as operacións de produción, composición e decoración, en obradoiros e establecementos de restauración, con aplicación da lexislación de hixiene e seguridade alimentaria, de protección ambiental e de prevención de riscos laborais.

         

 



     

     

      

 

     

blog | by Dr. Radut