APADRIÑAMENTOS CIENTÍFICOS: PRESENZA DE VITAMINA C EN FROITAS, HORTALIZAS E ZUMES
APADRIÑAMENTOS CIENTÍFICOS
O día 9 de marzo, os alumnos/as de 6º de primaria, coa colaboración dos alumnos e alumnas de 4º de ESO, realizaron a actividade de laboratorio correspondente ao segundo trimestre
PRESENZA DE VITAMINA C, EN FROITAS, HORTALIZAS E ZUMES DE FROITA
Para investigar a cantidade relativa de vitamina C nas distintas mostras, os alumnos e alumnas utilizaron como referente unha solución de Redoxón de concentración coñecida e, como indicador, unha solución de Indofenol que perde a súa cor azul en presenza de Vitamina C.
Canto maior sexa a cantidade de vitamina C presente na mostra, menor será a cantidade que hai que engadir para decolorar a solución de indofenol.
Ao rematar o estudio de cada mostra, colocaron os resultados por orden de maior a menor contido en vitamina C.
![]() |
![]() |
a) Mostras + Solución de Indofenol |
b) Resultados |
Adjunto | Tamaño |
---|---|
verduras.jpg | 1.68 MB |