Unha alimentación correcta e equilibrada é a elección máis importante que podemos facer para influír positivamente a medio e longo prazo na nosa saúde. A Xornada de “Almorzos Saudables” pretende promover, nun dos grupos máis vulnerables, o hábito de realizar un almorzo equilibrado e suficiente, empregando os menos aditivos prexudiciais posibles. A xornada englóbase no itinerario de “Hábitos de vida Saudable” no que está inmerso o IES Sofía Casanova dentro dos Contratos Programa, en concreto na actuación “Mellora da convivencia e promoción da igualdade nos centros”.
A xornada consta dunha degustación de tipo buffet con 3 estacións:
1. Batidos de froita natural elaborados no momento e/ou froita natural.
2. Tostas variadas, combinando pan do día de diferentes clases, queixos, marmeladas e froitos secos.
3. Iogur combinado con diferentes tipos de cereais sen aditivos.
A actividade foi organizada polos deptos. de EF, CCNN e ACE, coa colaboración da ANPA
Ver fotografías
|