Skip to Content

Eventos

Select event terms to filter by
Select event type to filter by
« Week of Novembro 25, 2024 »
LunMarMérXovVenSábDom
25
Start: 25/11/2024 11:30

Con motivo da conmemoración do 25N, Día Internacional da Eliminación da Violencia contra á muller todo a comunidade educativa do IES Cabo Ortegal realiza unha serie de actividades no instituto ás 11:00 horas para logo ir hasta o Concello de Cariño onde haberá un acto institucional a partir das 12:00 horas. Todos os participantes deberán acudir cunha camiseta ou similar de cor branca.

A actividade está organizada polo departamento de Orientación en colaboración co Concello de Cariño

Start: 25/11/2024 16:00
End: 25/11/2024 17:40

O luns 25-11-24, de 16:00 a 17:40 horas, todo o centro participa na celebración do Magosto. Haberá degustación de castañas asadas e, se a meteoroloxía o permite, poderase participar en xogos tradicionais no exterior. 

A actividade está organizada polo Equipo de Dinamización da Lingua Galega coa colaboración do Departamento de Educación Física.

Start: 25/11/2024 17:45
End: 25/11/2024 18:30

1ª AVALIACIÓN 2º BAC de 17:45 a 18:30 horas

26
27
28
Start: 28/11/2024 09:00
End: 28/11/2024 10:30

O alumnado de 4º ESO ten unha actividade o xoves 28 de novembro de 09:00 a 10:30 horas

Estará impartida polas investigadoras Beatriz Díaz Rica e María Estela de Vega Matallanos, do Instituto de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos e Nutrición (ICTAN) do CSIC. O obxectivo que os participantes sexan conscientes da cantidade de azucres libres que se consomen coas bebidas edulcoradas, azucradas e enerxéticas de consumo habitual.

O taller consta de dous partes. En primeiro lugar, realízase unha cata de catro bebidas con distintas cantidades de azucre ou edulcorantes para que aprendan a dinámica dunha análise sensorial, así como que sexan capaces de diferenciar entre as distintas intensidades do sabor doce. Comprobarán que catar implica non só o sentido do gusto, senón que é unha experiencia multisensorial.

Posteriormente, terá lugar a charla explicativa apoiada cunha presentación na que se darán as claves para diminuír o consumo destes produtos tan demandados polos mozos. Durante a charla explicarase como percibimos os sabores, especialmente o doce. Tamén se mostrará como o consumo dos azucres libres pode ter un efecto prexudicial para o organismo e como poden afectarnos os substitutos dos mesmos.

 

Organiza o departamento de Bioloxía en colaboración co Concello de Cariño

 

Start: 28/11/2024 11:30
End: 28/11/2024 13:00

O alumnado de 3º ESO ten unha actividade o xoves 28 de novembro de 11:30 a 13:00 horas

Estará impartida polas investigadoras Beatriz Díaz Rica e María Estela de Vega Matallanos, do Instituto de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos e Nutrición (ICTAN) do CSIC. O obxectivo que os participantes sexan conscientes da cantidade de azucres libres que se consomen coas bebidas edulcoradas, azucradas e enerxéticas de consumo habitual.

O taller consta de dous partes. En primeiro lugar, realízase unha cata de catro bebidas con distintas cantidades de azucre ou edulcorantes para que aprendan a dinámica dunha análise sensorial, así como que sexan capaces de diferenciar entre as distintas intensidades do sabor doce. Comprobarán que catar implica non só o sentido do gusto, senón que é unha experiencia multisensorial.

Posteriormente, terá lugar a charla explicativa apoiada cunha presentación na que se darán as claves para diminuír o consumo destes produtos tan demandados polos mozos. Durante a charla explicarase como percibimos os sabores, especialmente o doce. Tamén se mostrará como o consumo dos azucres libres pode ter un efecto prexudicial para o organismo e como poden afectarnos os substitutos dos mesmos.

 

Organiza o departamento de Bioloxía en colaboración co Concello de Cariño

 

29
30
1
Distribuir contido


by Dr. Radut