Eventos
O luns 25-11-24, de 16:00 a 17:40 horas, todo o centro participa na conmemoración polo 25N e despois celebramos o Magosto. Haberá degustación de castañas asadas e, se a meteoroloxía o permite, poderase participar en xogos tradicionais no exterior.
A actividade está organizada polo Equipo de Dinamización da Lingua Galega coa colaboración do Departamento de Educación Física.
1ª AVALIACIÓN 2º BAC de 17:45 a 18:30 horas
O alumnado de 2º BAC ten unha charla da USC sobre os cambios na ABAU o mércores 27-11-24 de 9:20 a 11:00 horas.
Organiza o departamento de Orientación.
O alumnado de 4º ESO ten unha actividade o xoves 28 de novembro de 09:00 a 10:30 horas
Estará impartida polas investigadoras Beatriz Díaz Rica e María Estela de Vega Matallanos, do Instituto de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos e Nutrición (ICTAN) do CSIC. O obxectivo que os participantes sexan conscientes da cantidade de azucres libres que se consomen coas bebidas edulcoradas, azucradas e enerxéticas de consumo habitual.
O taller consta de dous partes. En primeiro lugar, realízase unha cata de catro bebidas con distintas cantidades de azucre ou edulcorantes para que aprendan a dinámica dunha análise sensorial, así como que sexan capaces de diferenciar entre as distintas intensidades do sabor doce. Comprobarán que catar implica non só o sentido do gusto, senón que é unha experiencia multisensorial.
Posteriormente, terá lugar a charla explicativa apoiada cunha presentación na que se darán as claves para diminuír o consumo destes produtos tan demandados polos mozos. Durante a charla explicarase como percibimos os sabores, especialmente o doce. Tamén se mostrará como o consumo dos azucres libres pode ter un efecto prexudicial para o organismo e como poden afectarnos os substitutos dos mesmos.
Organiza o departamento de Bioloxía en colaboración co Concello de Cariño
O alumnado de 3º ESO ten unha actividade o xoves 28 de novembro de 11:30 a 13:00 horas
Estará impartida polas investigadoras Beatriz Díaz Rica e María Estela de Vega Matallanos, do Instituto de Ciencia e Tecnoloxía dos Alimentos e Nutrición (ICTAN) do CSIC. O obxectivo que os participantes sexan conscientes da cantidade de azucres libres que se consomen coas bebidas edulcoradas, azucradas e enerxéticas de consumo habitual.
O taller consta de dous partes. En primeiro lugar, realízase unha cata de catro bebidas con distintas cantidades de azucre ou edulcorantes para que aprendan a dinámica dunha análise sensorial, así como que sexan capaces de diferenciar entre as distintas intensidades do sabor doce. Comprobarán que catar implica non só o sentido do gusto, senón que é unha experiencia multisensorial.
Posteriormente, terá lugar a charla explicativa apoiada cunha presentación na que se darán as claves para diminuír o consumo destes produtos tan demandados polos mozos. Durante a charla explicarase como percibimos os sabores, especialmente o doce. Tamén se mostrará como o consumo dos azucres libres pode ter un efecto prexudicial para o organismo e como poden afectarnos os substitutos dos mesmos.
Organiza o departamento de Bioloxía en colaboración co Concello de Cariño
DÍA DA CONSTITUCIÓN (NON LECTIVO)
1ª AVALIACIÓN
2° ESO de 16:00 a 17:30 horas
1° ESO de 17:45 a 19:00 horas
1ª AVALIACIÓN
CICLO de 15:45 a 16:00 horas
1º BAC de 16:00 a 16:45 horas
4° ESO de 16:45 a 17:45 horas
3° ESO de 18:00 a 19:15 horas
Todo o centro asiste ao Multicines Odeón de Narón a unha sesión en V.O. en inglés subtitulada en español o 19-12.24 de 8:30 a 16:00 horas
Toda a comunidade educativa participará na celebración do Festival de Nadal 24 (pendente de confirmar data e hora)