Folletos Web Ciclo

CSS



Duración: 2000 horas
Que se aprende a facer?

A competencia xeral deste título consiste en organizar e controlar os procesos de elaboración de produtos alimentarios programando e supervisando as operacións e os recursos materiais e humanos necesarios, aplicando os plans de produción, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, de acordo coa lexislación.

En que ámbitos se traballa?

As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas pequenas, medianas ou grandes da industria alimentaria integradas nun equipo de traballo onde realizan tarefas de xestión da produción, organización e control, nas áreas funcionais de loxística, investigación e desenvolvemento, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental. Actúan como mandos intermedios baixo a supervisión de persoal responsable técnico de nivel superior, aínda que en pequenas empresas dispoñen dun maior grao de autonomía, e poden asumir labores de xestión e dirección de empresa.

Que ocupacións se desempeñan?
Xefe/a de liña, de planta de fabricación, de sección ou de almacén
Xefe de quenda
Supervisor/ora de equipamentos, procesos e produtos
Encargado/a de produción
Encargado/a de elaboración de novos produtos e desenvolvemento de procesos
Técnico/a en análise de alimentos
Técnico/a en análise sensorial
Técnico/a en laboratorio de control de calidade
Inspector/ora ou auditor/ora de calidade
Encargado/a da xestión da seguridade alimentaria
Encargado/a de aprovisionamentos
Encargado/a da liña de envasamento e embalaxe
Encargado/a de control ambiental e seguridade laboral
Técnico/a comercial
Cales son os módulos deste ciclo?

Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.

Curso Código Módulos profesionais Horas
MP0464 Análise de alimentos 160
MP0463 Biotecnoloxía alimentaria 107
MP0472 Formación e orientación laboral 107
MP0470 Innovación alimentaria 79
MP0191 Mantemento electromecánico en industrias de proceso 133
MP0468 Nutrición e seguridade alimentaria 107
MP0466 Organización da produción alimentaria 107
MP0465 Tratamentos de preparación e conservación dos alimentos 160
MP0084 Comercialización e loxística na industria alimentaria 123
MP0467 Control microbiolóxico e sensorial dos alimentos 70
MP0473 Empresa e iniciativa emprendedora 53
MP0474 Formación en centros de traballo 384
MP0469 Procesos integrados na industria alimentaria 87
MP0471 Proxecto en procesos e calidade na industria alimentaria 26
MP0462 Tecnoloxía alimentaria 210
MP0086 Xestión de calidade e ambiental na industria alimentaria 87
Que título se obtén?

Título de Técnico superior en Procesos e calidade na industria alimentaria

Onde se pode estudar?

Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.

Lenda de réximes e modalidades:
I FPDual Intensiva
P Oferta modular presencial
D Oferta modular semipresencial e a distancia
A Coruña
Ribeira
Pontevedra