Folletos Web Ciclo
Organizar, programar e supervisar a produción na industria vitivinícola controlando a produción vitícola e as operacións de elaboración, estabilización e envasamento de viños e derivados, aplicando os plans de produción, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, consonte a lexislación.
En pequenas, medianas e grandes empresas vitivinícolas dedicadas á produción de uva, á elaboración, á crianza e ao envasamento de viño, así como en pequenas, medianas e grandes industrias de destilados de viño, concentración de mostos, elaboración de vinagres e outros produtos derivados da uva e do viño. Trátase de persoal por conta allea ou propia que exerce a súa actividade en labores de xestión, dirección e supervisión en áreas funcionais de recepción, produción e envasamento.
Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.
Curso | Código | Módulos profesionais | Horas |
---|---|---|---|
1º | MP0081 | Análise enolóxica | 213 |
1º | MP0083 | Cata e cultura vitivinícola | 80 |
1º | MP0088 | Formación e orientación laboral | 107 |
1º | MP0079 | Procesos bioquímicos | 213 |
1º | MP0078 | Vinificacións | 187 |
1º | MP0077 | Viticultura | 160 |
2º | MP0084 | Comercialización e loxística na industria alimentaria | 123 |
2º | MP0089 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 |
2º | MP0080 | Estabilización, crianza e envasamento | 140 |
2º | MP0090 | Formación en centros de traballo | 384 |
2º | MP0082 | Industrias derivadas | 87 |
2º | MP0085 | Lexislación vitivinícola e seguridade alimentaria | 140 |
2º | MP0087 | Proxecto na industria vitivinícola | 26 |
2º | MP0086 | Xestión de calidade e ambiental na industria alimentaria | 87 |
Título de Técnico superior en Vitivinicultura
Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.