Folletos Web Ciclo
Elaborar, presentar e maridar produtos tradicionais de panadería e bolería artesanais, doces e salgados, con ou sen recheo, a partir de masas nai de cultivo e prefermentos con cereais tradicionais, especiais e pseudocereales, respectando os requirimentos da elaboración artesá e aplicando técnicas actuais con creatividade e innovación, cumprindo a normativa vixente de seguridade alimentaria, prevención de riscos e protección medio ambiental.
Obradoiros artesanais ou semindustriales que elaboran produtos de panadería, pastelería e confeitería; así como no sector de hostalería, subsector de restauración e como elaborador por conta propia ou allea. Tamén exerce a súa actividade no sector do comercio da alimentación naqueles establecementos que elaboran e venden produtos de panadería, pastelería e repostería
Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.
Curso | Código | Módulos profesionais | Horas |
---|---|---|---|
1º | MP5019 | Bolaría artesá e follados | 164 |
1º | MP5020 | Cata e maridaxe de produtos de panificación | 54 |
1º | MP5016 | Masas nai de cultivo e prefermentos | 118 |
1º | MP5018 | Pans artesáns de cereais tradicionais, especiais e pseudocereais | 164 |
1º | MP5017 | Tecnoloxía do frío aplicada á panadaría artesanal | 100 |
Especialista en Panadaría e bolaría artesanais.
Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.