Folletos Web Ciclo
A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción e o servizo en cociña, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, a produción e o servizo, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector da hostalaría e, en concreto, do subsector de restauración. Poden actuar en pequenos establecementos, en moitas ocasións como propietario ou propietaria e responsable de cociña simultaneamente. Malia desenvolver habitualmente a súa actividade profesional en establecementos de carácter privado, tamén pode desenvolvela en establecementos públicos, nomeadamente nos sectores educativo, sanitario e de servizos sociais. Cando non actúan por conta propia, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección do establecemento, sexa este un hotel ou sexa outro tipo de aloxamento ou establecemento de restauración.
Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.
Curso | Código | Módulos profesionais | |
---|---|---|---|
1º | MP0496 | Control do aprovisionamento de materias primas | LOOIFP |
1º | MP0502 | Gastronomía e nutrición | |
1º | MP0179 | Inglés profesional | |
1º | MP1709 | Itinerario persoal para a empregabilidade I | |
1º | MP0499 | Procesos de elaboración culinaria | |
1º | MP0497 | Procesos de preelaboración e conservación en cociña | |
1º | MP1708 | Sustentabilidade aplicada ao sistema produtivo | |
1º | MP0501 | Xestión da calidade e da seguridade e hixiene alimentarias | |
2º | MP0498 | Elaboracións de pastelaría e repostaría en cociña | LOE |
2º | MP0507 | Empresa e iniciativa emprendedora | |
2º | MP0508 | Formación en centros de traballo | |
2º | MP0505 | Proxecto de dirección de cociña | |
2º | MP0504 | Recursos humanos e dirección de equipos en restauración | |
2º | MP0503 | Xestión administrativa e comercial en restauración | |
2º | MP0500 | Xestión da produción en cociña |
Título de Técnico superior en Dirección de cociña
Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.