Folletos Web Ciclo

CSS



Duración: 2000 horas
Que se aprende a facer?

Recibir, preparar e procesar materias primas e auxiliares para a produción en industrias alimentarias e químicas, aplicando protocolos establecidos para a elaboración e o envasamento de produtos, e realizando operacións sinxelas e rutineiras de laboratorio, operando coa calidade indicada, cumprindo as normas correspondentes de hixiene alimentaria, de prevención de riscos laborais e de protección ambiental, comunicándose oralmente e por escrito en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira.

En que ámbitos se traballa?

Na industria alimentaria de pequeno, mediano ou gran tamaño, tanto as que se dedican á fabricación directa de transformacións alimentarias como as de servizos e produtos auxiliares para o sector. Desenvolve, xeralmente por conta allea, tarefas normalizas de apoio nas áreas de recepción, preparación, elaboración e conservación, operando de xeito automático con dispositivos, equipamentos e instalacións, e en areas de laboratorio, realizando tarefas sinxelas e rutineiras. Realiza, así mesmo, tarefas de coidado e mantemento de instalacións e equipamentos, e labores relacionados co transporte interno e coa almacenaxe. Ocasionalmente, pode tamén exercer a súa actividade por conta propia no campo da artesanía relacionada coa fabricación de produtos alimentarios derivados da gandaría. Opera seguindo instrucións de persoas coa titulación de técnico/a superior e segundo procedementos establecidos.

Que ocupacións se desempeñan?
Peón da industria da alimentación e bebidas
Preparador/ora de materias primas
Operador/ora de máquinas para elaborar e envasar produtos alimentarios
Mozo/a de almacén
Operador/ora de carreta
Auxiliar de planta alimentaria
Auxiliar de mantemento en industria alimentaria
Auxiliar de liña de produción
Auxiliar de almacén
Auxiliar de limpeza e desinfección de instalacións, aparellos e material de laboratorio
Axudante de plantas residuais
Axudante de plantas de tratamento de augas
Cales son os módulos deste ciclo?

Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.

Curso Código Módulos profesionais
AM3009 Ciencias aplicadas I LOOIFP
AM3011 Comunicación e ciencias sociais I
MP3134 Elaboración de produtos alimentarios
MP3159 Itinerario persoal para a empregabilidade
MP3070 Operacións auxiliares de almacenaxe
MP3133 Operacións auxiliares na industria alimentaria
AM3010 Ciencias aplicadas II LOE
AM3012 Comunicación e ciencias sociais II
MP3137 Formación en centros de traballo
MP3135 Limpeza e mantemento de instalacións e equipamentos
MP3136 Operacións básicas de laboratorio
Que título se obtén?

Título de Técnico básico en Industrias alimentarias

Onde se pode estudar?

Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.

Lenda de réximes e modalidades:
I FPDual Intensiva
O Oferta ordinaria presencial
A Coruña
Ribeira
Ourense
Ribadavia
Pontevedra
Vilagarcía de Arousa