MCOM02
MCOM02 - Comercialización de produtos alimentarios
Que se aprende a facer?
Desenvolver actividades comerciais en establecementos alimentarios físicos e en liña relacionadas coa planificación comercial, a xestión da loxística de almacenaxe, a distribución e a reposición de produtos alimentarios, e a supervisión das seccións de venda de alimentos perecedoiros e non perecedoiros, e de atención comercial a clientela e provedores, seguindo criterios de calidade e actuando segundo a normativa de prevención de riscos, seguridade alimentaria e protección do/da consumidor/a.
En que ámbitos se traballa?
Ámbito do comercio de produtos alimentarios, físico ou en liña, en calquera empresa ou organización, en tendas retallistas de alimentación ou nos departamentos correspondentes de grandes superficies, tanto por conta propia como por conta allea.
Que ocupacións se desempeñan?
Responsable encargado/a de establecemento alimentario; de sección, sala ou departamento de tenda de alimentación; xestor/a de pequeño comercio alimentario; responsable encargado/a de comercios alimentarios en liña; asesor/a comercial de produtos alimentarios; vendedor/a de produtos alimentarios.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP1609 | Atención comercial en negocios alimentarios | 107 | ||
1º | MP1613 | Comercio electrónico en negocios alimentarios | 133 | ||
1º | MP1606 | Constitución de pequenos negocios alimentarios | 107 | ||
1º | MP1616 | Formación e orientación laboral | 107 | ||
1º | MP0156 | Inglés | 160 | ||
1º | MP1607 | Mercadotecnia do comercio alimentario | 107 | ||
1º | MP1614 | Ofimática aplicada ao comercio alimentario | 132 | ||
1º | MP1615 | Xestión dun comercio alimentario | 107 | ||
2º | MP1608 | Dinamización do punto de venda en comercios de alimentación | 105 | ||
2º | MP1617 | Formación en centros de traballo | 410 | ||
2º | MP1612 | Loxística de produtos alimentarios | 175 | ||
2º | MP1611 | Preparación e acondicionamento de produtos frescos e transformados | 245 | ||
2º | MP1610 | Seguridade e calidade alimentaria no comercio | 105 |
Modalidade de formación profesional dual
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Coruña, A | 15005257 | IES Ramón Menéndez Pidal | 981203000 |
Ferrol | 15006778 | CIFP Rodolfo Ucha Piñeiro | 881930145 |
Santiago de Compostela | 15026753 | IES A Pontepedriña | 881867152 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Lugo | 27006528 | CIFP As Mercedes | 982828001 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Ourense | 32016765 | CIFP Portovello | 988788901 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Pontevedra | 36018677 | IES Luís Seoane | 986857700 |
Vigo | 36011579 | IES A Guía | 886111003 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).