D3INA000200

 

D3INA000200 - LOOIFP | Procesos e calidade na industria alimentaria

Ciclo formativo
Familia: Industrias alimentarias
Sistema educativo: LOOIFP
Grao: superior
Horas: 2000
Código: D3INA000200
Documentación: RD
DOG
DOC

Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en organizar e controlar os procesos de elaboración de produtos alimentarios programando e supervisando as operacións e os recursos materiais e humanos necesarios, aplicando os plans de produción, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, de acordo coa lexislación.

 

En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas pequenas, medianas ou grandes da industria alimentaria integradas nun equipo de traballo onde realizan tarefas de xestión da produción, organización e control, nas áreas funcionais de loxística, investigación e desenvolvemento, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental. Actúan como mandos intermedios baixo a supervisión de persoal responsable técnico de nivel superior, aínda que en pequenas empresas dispoñen dun maior grao de autonomía, e poden asumir labores de xestión e dirección de empresa.

 

Que ocupacións se desempeñan?
Xefe/a de liña, de planta de fabricación, de sección ou de almacén; xefe de quenda; supervisor/ora de equipamentos, procesos e produtos; encargado/a de produción; encargado/a de elaboración de novos produtos e desenvolvemento de procesos; técnico/a en análise de alimentos; técnico/a en análise sensorial; técnico/a en laboratorio de control de calidade; inspector/ora ou auditor/ora de calidade; encargado/a da xestión da seguridade alimentaria; encargado/a de aprovisionamentos; encargado/a da liña de envasamento e embalaxe; encargado/a de control ambiental e seguridade laboral; técnico/a comercial.

 

Cales son os módulos?

Curso Código Módulo profesional Horas Períodos semanais
MP0464 Análise de alimentos
MP0463 Biotecnoloxía alimentaria
MP0179 Inglés profesional 53 2
MP0470 Innovación alimentaria
MP1709 Itinerario persoal para a empregabilidade I 106 5
MP0191 Mantemento electromecánico en industrias de proceso
MP0468 Nutrición e seguridade alimentaria
MP0466 Organización da produción alimentaria
MP1708 Sustentabilidade aplicada ao sistema produtivo 30 1
MP0465 Tratamentos de preparación e conservación dos alimentos

Réxime ordinario

Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos polo réxime ordinario. Curso 2023-2024.

A Coruña



Concello Código Centro educativo Teléfono
Coruña, A 15027897 CIFP Paseo das Pontes 881961030
Ribeira 15014556 CIFP Coroso 881866874

Lugo



Concello Código Centro educativo Teléfono
Lugo 27006516 CIFP Politécnico de Lugo 982220328




Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).