D1HOT001100
D1HOT001100 - LOOIFP | Cociña e restauración
Que se aprende a facer?
Realizar con autonomía as operacións básicas de preparación e conservación de elaboracións culinarias sinxelas no ámbito da produción en cociña, así como as operacións de preparación e presentación de alimentos e bebidas en establecementos de restauración e catering, asistindo nos procesos de servizo e atención á clientela, seguindo os protocolos de calidade establecidos, cumprindo as normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental, con responsabilidade e iniciativa persoal, e comunicándose oralmente e por escrito en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira.
En que ámbitos se traballa?
Actividades por conta allea en pequenas, medianas e grandes empresas do sector da hostalaría, en establecementos de restauración, bares e cafetarías, en tendas especializadas en comidas preparadas e en empresas dedicadas ao almacenamento, o envasamento e a distribución de produtos alimenticios. Tamén poden traballar por conta propia en pequenos establecementos dos subsectores de hotelaría e restauración tradicional, moderna ou colectiva.
Que ocupacións se desempeñan?
Axudante ou auxiliar de cociña; axudante de economato de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas; auxiliar ou axudante de camareiro/a en sala; auxiliar ou axudante de camareiro/a en bar-cafetaría; auxiliar ou axudante de barman; auxiliar ou axudante de cociña en establecementos onde a oferta estea composta por elaboracións sinxelas e rápidas (tapas, pratos combinados, etc.); axudante de economato de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP3036 | Aprovisionamento e conservación de materias primas e hixiene na manipulación | 117 | 4 | |
1º | MP3005 | Atención á clientela | 58 | 2 | |
1º | AM3009 | Ciencias aplicadas I | 175 | 6 | |
1º | AM3011 | Comunicación e ciencias sociais I | 206 | 7 | |
1º | MP3159 | Itinerario persoal para a empregabilidade | 64 | 2 | |
1º | MP3035 | Procesos básicos de produción culinaria | 179 | 6 | |
1º | MP3034 | Técnicas elementais de preelaboración | 175 | 6 |
Réxime ordinario
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos polo réxime ordinario. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Arteixo | 15023314 | IES de Sabón | 881960140 |
Arteixo | 15020431 | CPR Agarimo | 981600687 |
Pontedeume | 15025682 | CIFP Fraga do Eume | 881930455 |
Santa Comba | 15026030 | IES Terra de Xallas | 881867080 |
Santiago de Compostela | 15016000 | CIFP Compostela | 881866570 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Foz | 27020562 | IES de Foz | 982870287 |
Lugo | 27016455 | IES Sanxillao | 982828088 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Vilamarín | 32016285 | CIFP de Vilamarín | 988685050 |
Xinzo de Limia | 32015232 | IES Lagoa de Antela | 988788548 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Pontevedra | 36020064 | CIFP Carlos Oroza | 886159545 |
Sanxenxo | 36019256 | IES de Vilalonga | 886159137 |
Vigo | 36013448 | CIFP Manuel Antonio | 886120750 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).