MHOT01

 

MHOT01 - Cociña e gastronomía

Ciclo formativo
Familia: Hostalaría e turismo
Sistema educativo: LOE
Grao: medio
Horas: 2000
Código: MHOT01
Documentación: RD
DOG
DOC

Que se aprende a facer?
Executar as actividades de preelaboración, preparación, conservación, terminación e presentación, e servizo de todo tipo de elaboracións culinarias no ámbito da produción en cociña, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.

 

En que ámbitos se traballa?
En empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector de hostalaría, aínda que tamén poden traballar por conta propia en pequenos establecementos do subsector de restauración. En sectores e subsectores produtivos e de prestación de servizo onde se desenvolvan procesos de preelaboración, elaboración e, de ser o caso, servizo de alimentos e bebidas, como é o sector de hostalaría e, no seu seo, as subáreas de hotelaría e restauración (tradicional, moderna e colectiva). Tamén en establecementos dedicados á preelaboración e á comercialización de alimentos crus, tendas especializadas en comidas preparadas, empresas dedicadas á almacenaxe, ao envasado e á distribución de produtos alimentarios e outros.

 

Que ocupacións se desempeñan?
Cociñeiro/a, xefe/a de partida, empregado/a de economato de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas.

 

Cales son os módulos?

Curso Código Módulo profesional Horas Períodos semanais
MP0049 Formación e orientación laboral 107 4
MP0046 Preelaboración e conservación de alimentos 240 9
MP0026 Procesos básicos de pastelaría e repostaría 240 9
MP0031 Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos 53 2
MP0047 Técnicas culinarias 320 12
MP0050 Empresa e iniciativa emprendedora 53 3
MP0051 Formación en centros de traballo 410
MP0045 Ofertas gastronómicas 87 5
MP0048 Produtos culinarios 350 20
MP0028 Sobremesas en restauración 140 8

Réxime de persoas adultas na modalidade presencial

Oferta parcial, por módulos, de ciclos de formación profesional inicial en centros públicos polo réxime de persoas adultas na modalidade presencial. Curso 2023-2024.

Modalidade de formación profesional dual

Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2023-2024.

A Coruña



Concello Código Centro educativo Teléfono
Coruña, A 15027897 CIFP Paseo das Pontes 881961030
Pontedeume 15025682 CIFP Fraga do Eume 881930455
Santiago de Compostela 15016000 CIFP Compostela 881866570

Lugo



Concello Código Centro educativo Teléfono
Lugo 27016455 IES Sanxillao 982828088
Lugo 27016455 IES Sanxillao 982828088




Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).