O alumnado de 1ºFP Básica puido descubrir o lado culinario francófono coa axuda da profesora Begoña Espasandín.Na primeira parte da sesión facilitóuselles os ingredientes para elaborar unha receita de gofres belgas. Unha vez feitas, degustaron as súas creacións acompañándoas con diversas froitas e sirope de chocolate.
Na segunda parte, despois de aclarar as diferenzas entre a filloa galega e a crepe francesa, fixeron crepes salgadas seguindo unha receita tradicional da "galette", orixinaria de Bretaña que ten como peculiaridade a utilización da fariña de trigo sarraceno, apta para celíacos xa que non contén gluten. A rapazada reenchou as súas crepes salgadas con xamón e queixo fundido.
Para finalizar o momento gourmet tamén cociñaron unhas crepes doces reenchéndoas con sirope de chocolate e decorándoas con froitas: non podía faltar este delicioso doce tan típico na gastronomía francesa.
O alumnado valorou esta actividade como divertida e exquisita. Madia leva!