Skip to Content

Proxecta: Alimenta-t ben

O SABOR DA AVENTURA ESTÁ NO MAR

MAÑÁN MARTES 11 DE ABRIL TEREMOS UNHA NOVA ACTIVIDADE DO PLAN PROXECTA 2016-17.

DENOMÍNASE O SABOR DA AVENTURA ESTÁ NO MAR

 

 

O MÉRCORES 12 VISITAREMOS CO ALUMNADO DE 5º E 6º DE EDUCACIÓN INFANTIL O MERCADO DE SABARÍS-BAIONA E A CARACBELA A PINTA.

O SABOR DA AVENTURA SEGUE ESTANDO NO MAR.

OS ALIMENTOS FEITOS ARTE

QUE OS ALIMENTOS PODEN SER ARTE.

ANDIVO PESCUDANDO NA SEGUINTE DIRECCIÓN WEB:

https://es.slideshare.net/MariaLykos/foodscapes-15234823

E DESCUBRIU QUE ESA É A REALIDADE CREADA POLO FOTÓGRAFO C. WARNER.

SON UN DISFRUTE PARA OS SENTIDOS!

 SE QUEREDES SABER MÁIS DA COMPOSICIÓN DESTE ARTISTA PREMEDE NO SEGUINTE ENLACE

A TRAVÉS DA ARTE DE WARNER PODEMOS DISFRUTAR, SENTIR, PENSAR, RECREAR, LOCALIZAR, ARGUMENTAR, EXPRESAR, DESENVOLVER CAPACIDADES DE ORIENTACIÓN ESPACIAL...

 

AFROITA-T BEN NO SHOWCOOKING DO PARADOR DE TUI

 

 

O LUNS DÍA 27 DE MARZO TEREMOS UNHA NOVA EDICIÓN DUN SHOWCOOKING NO PARADOR DE TUI.

O LEMA É AFROITÉMONOS BEN!

É UNHA ACTIVIDADE DO PROGRAMA ALIMENTA-T BEN DA CONSELLERÍA DE EDUCACIÓN DOS PLANS PROXECTA 2016-17.

CANTO IMOS APRENDER!

CANTO IMOS SABOREAR!

CANTOS ALIMENTOS SAUDABLES COCIÑAREMOS!

 

AFROITÁMONOS!

Iniciamos a nova andaina polo PROXECTA: ALIMÉNTA-T BEN.

A nosa mascota da Biblioteca FINKY deunos unha consigna: AFROITA-T BEN!

Deixounos na Biblioteca contos, receitas, propostas de arte, ...

A través das froitas viaxaremos con FINKY a través da ARTE: LUGRIS, SEOANE, MASIDE, CARAVAGGIO, CEZANNE, MARUJA MAYO,....

A través da ARTE realizaranse comparacións, creacións, creación de títulos e textos, ...e desenvolveranse procesos  como a percepción visual, orientación espacial, ...

 

 

AFROITÉMONOS BEN!

HOXE INICIAMOS A NOSA CAMPAÑA DE PROMOCIÓN DUNHA ALIMENTACIÓN SAUDABLE.

TÓDOLOS DÍA NO ALMORZO DE MEDIA MAÑÁN O ALUMNADO DISFRUTARÁN DOS SABORES DA FROITA.

AS SEMANAS SERÁN:

11-04-2016

09-05-2016

23-05-2016

06-06-2016

TAMÉN SE DESEÑARON ALGUNHAS PROPOSTAS RELACIONADAS COA FROITA: COÑECER E IDENTIFICAR OS NOMES EN GALEGO, CASTELÁN E INGLÉS, DISCRIMINAR AS CORES DAS FROITAS, RECOÑECER A QUE SABEN, XOGOS DE ATENCIÓN E PERCEPCIÓN,...

OUTRAS SECUENCIAS DIDÁCTICAS SERÁN: CREACIÓN DE RECEITAS, SHOW COOKING.

PROPOSTAS DIDÁCTICAS CON FROITAS E VEXETAIS

 

AFROITA-T BEN, UNHA EXPERIENCIA COLABORATIVA E COMUNITARIA

 

O curso rematou e o PROXECTO AFROITA-T BEN tamén.

Queredes acompañarvos ao visionado dalgunhas das actuacións do proxecto?

AFROITA-T BEN

AFROITA-T BEN, UNHA EXPERIENCIA COLABORATIVA E COMUNITARIA

O curso rematou e o PROXECTO AFROITA-T BEN tamén.

Queredes acompañarvos ao visionado dalgunhas das actuacións do proxecto?

AFROITA-T BEN

O NOSO LIBRO DE RECEITAS CON FROITA

Xa rematamos o noso libro de receitas con ingredientes de froita que fomos recompilando a partir dos almorzos con froita e coas aportacións das familias.

Agora solo queda porse mans a obra!

E degustalos!

Será todo un pracer para os sentidos!

LIBRO DE RECEITAS

OS PRODUCTOS ECOLÓXICOS DA NOSA HORTA!

Cantos alimentos hai na nosa horta!

Pementos, cenoiras, leituga,...

E ata temos fresas!

 

Distribuir contido


by Dr. Radut