PD - Industrias Alimentarias
Que se aprende a facer? |
Recibir, preparar e procesar materias primas e auxiliares para a produción en industrias alimentarias e químicas, aplicando protocolos establecidos para a elaboración e o envasamento de produtos, e realizando operacións sinxelas e rutineiras de laboratorio, operando coa calidade indicada, cumprindo as normas correspondentes de hixiene alimentaria, de prevención de riscos laborais e de protección ambiental, comunicándose oralmente e por escrito en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira. | |||
En que ámbitos se traballa? |
Na industria alimentaria de pequeno, mediano ou gran tamaño, tanto as que se dedican á fabricación directa de transformacións alimentarias como as de servizos e produtos auxiliares para o sector. Desenvolve, xeralmente por conta allea, tarefas normalizas de apoio nas áreas de recepción, preparación, elaboración e conservación, operando de xeito automático con dispositivos, equipamentos e instalacións, e en areas de laboratorio, realizando tarefas sinxelas e rutineiras. Realiza, así mesmo, tarefas de coidado e mantemento de instalacións e equipamentos, e labores relacionados co transporte interno e coa almacenaxe. Ocasionalmente, pode tamén exercer a súa actividade por conta propia no campo da artesanía relacionada coa fabricación de produtos alimentarios derivados da gandaría. Opera seguindo instrucións de persoas coa titulación de técnico/a superior e segundo procedementos establecidos. | |||
Que ocupacións se desempeñan? |
Peón da industria da alimentación e bebidas; preparador/ora de materias primas; operador/ora de máquinas para elaborar e envasar produtos alimentarios; mozo/a de almacén; operador/ora de carreta; auxiliar de planta alimentaria; auxiliar de mantemento en industria alimentaria; auxiliar de liña de produción; auxiliar de almacén; auxiliar de limpeza e desinfección de instalacións, aparellos e material de laboratorio; axudante de plantas residuais; axudante de plantas de tratamento de augas.Os módulos en negra están asociados a algunha unidade de competencia. | |||
Cales son os módulos deste ciclo? |
Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten. |
|||
Curso | Código | Módulos profesionais | Horas | |
1º | MP3009 | Ciencias aplicadas I | 175 | |
1º | MP3011 | Comunicación e sociedade I | 206 | |
1º | MP3134 | Elaboración de productos alimentarios | 237 | |
1º | MP3070 | Operacións auxiliares de almacenaxe | 146 | |
1º | MP3133 | Operacións auxiliares na industria alimentaria | 146 | |
2º | MP3019 | Ciencias aplicadas II | 162 | |
2º | MP3012 | Comunicación e sociedade II | 135 | |
2º | MP3136 | Operacións básicas de laboratorio | 202 | |
2º | MP3135 | Limpeza e mantemento de instalacións e equipamentos | 209 | |
2º | MP3137 | Formación en centros de traballo | 320 |