C1601015 Talla e decoración de froitas e hortalizas na restauración

Do 5 ao 7 de setembro no CEIP Paseo das Pontes.
Mar, 12/07/2016 - 22:32
Froitas decoradas
Froitas decoradas

Obxectivos 1.Realizar operacións de talla e decoración de froitas e hortalizas para o acabamento e a presentación de bebidas sinxelas ou combinadas, seleccionando as máis adecuadas ao tipo de bebida, e exemplificando posibles alternativas 2.Executar a montaxe e o acabamento de bufés libres, autoservizo e análogos, utilizando froitas e hortalizas talladas, traballadas e decoradas que formen parte do contido ou do continente da oferta, así como propor e describir 3.Tallar, embelecer e tratar (deshidratación, combinación, etc.) froitas e hortalizas para o seu posterior emprego como elemento decorativo en mesas de restaurante, menús gastronómicos, etc. Observacións Lugar de celebración: CIFP Paseo das Pontes. CONTENIDOS.- -Historia y desarrollo de la talla de frutas y verduras · Talla china, tailandesa , italiana, … - Conocer las diferentes herramientas y útiles para la talla · Materiales y texturas de corte · Utilización del cuchillo, partes y técnicas de corte · Uso de las gubias y sus variantes · Cuchillo tailandés · Herramientas especiales: acanalador, peladores, etc… - Selección de las frutas y verduras · Maduración, color, textura, tamaño, … - Conservación : · Temperaturas · Oxidación - Tallado práctico de frutas y verduras · Realización de pequeñas decoraciones · Realización de flores · Realización de grandes piezas Lugar de celebración: CIFP Paseo das Pontes.