SHOT05
SHOT05 - Dirección de servizos de restauración
Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción e o servizo de alimentos e bebidas en restauración, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, e prevención de riscos laborais e protección ambiental.
En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas de restauración do sector público ou do privado. Neste caso, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección ou a xerencia dun restaurante, ou do superior xerárquico equivalente. Tamén poden desenvolver a súa actividade profesional no ámbito do comercio de viños e outras bebidas, ben na venda directa, ou ben na distribución ou na asesoría.
Que ocupacións se desempeñan?
Director/ora de alimentos e bebidas; supervisor/ora de restauración moderna; "maître"; xefe/a de sala; encargado/a de bar-cafetaría; xefe/a de banquetes; xefe/a de operacións de cátering; "sommelier"; responsable de compra de bebidas; encargado/a de economato e adega.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP0496 | Control do aprovisionamento de materias primas | 53 | 2 | |
1º | MP0514 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 | |
1º | MP0502 | Gastronomía e nutrición | 53 | 2 | |
1º | MP0179 | Inglés profesional | 160 | 6 | |
1º | MP0509 | Procesos de servizos en bar-cafetaría | 240 | 9 | |
1º | MP0510 | Procesos de servizos en restaurante | 267 | 10 | |
1º | MP0501 | Xestión da calidade, e da seguridade e hixiene alimentarias | 80 | 3 | |
2º | MP0515 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 3 | |
2º | MP0516 | Formación en centros de traballo | 384 | ||
2º | MP0512 | Planificación e dirección de servizos e eventos en restauración | 140 | 8 | |
2º | MP0513 | Proxecto de dirección de servizos en restauración | 26 | ||
2º | MP0504 | Recursos humanos e dirección de equipos en restauración | 53 | 3 | |
2º | MP0180 | Segunda lingua estranxeira | 157 | 9 | |
2º | MP0511 | Sommelier | 157 | 9 | |
2º | MP0503 | Xestión administrativa e comercial en restauración | 70 | 4 |
Réxime de persoas adultas na modalidade presencial
Oferta parcial, por módulos, de ciclos de formación profesional inicial en centros públicos polo réxime de persoas adultas na modalidade presencial. Curso 2023-2024.
Réxime de persoas adultas na modalidade semipresencial e a distancia
Oferta parcial, por módulos, de ciclos de formación profesional inicial en centros públicos polo réxime de persoas adultas na modalidade semipresencial e a distancia. Curso 2023-2024.
Modalidade de formación profesional dual
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Coruña, A | 15027897 | CIFP Paseo das Pontes | 881961030 |
Santiago de Compostela | 15016000 | CIFP Compostela | 881866570 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Foz | 27020562 | IES de Foz | 982870287 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).