MINA02
MINA02 - Aceites de oliva e viños
Que se aprende a facer?
Elaborar e envasar aceites de oliva, viños e outras bebidas de acordo cos plans de produción e calidade, efectuando o mantemento de primeiro nivel dos equipamentos e aplicando a lexislación de hixiene e seguridade alimentaria, de protección ambiental e de prevención de riscos laborais.
En que ámbitos se traballa?
Na industria de elaboración e envasamento de aceites de oliva, viños e outras bebidas, en pequenas, medianas ou grandes empresas, con tecnoloxía tradicional ou avanzada. Intégrase en equipos de traballo con outras persoas do mesmo ou de inferior nivel de cualificación, dependendo organicamente dun mando intermedio. En certos casos de pequenas empresas pode ter baixo a súa responsabilidade operarios e depender directamente da persoa responsable de produción.
Que ocupacións se desempeñan?
Bodegueiro/eira, elaborador/ora de viños, cavas, sidra e outras bebidas e derivados. Mestre/a de lagar, extracción e refinamento de aceites de oliva. Recepcionista de materias primas. Operador/ora de sección de embotellamento e/ou envasamento. Auxiliar de laboratorio en lagares e adegas. Auxiliar de control de calidade en lagares e adegas. Comercial de lagares e adegas.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP0318 | Elaboración de viños | 267 | 10 | |
1º | MP0317 | Extracción de aceites de oliva | 107 | 4 | |
1º | MP0322 | Formación e orientación laboral | 107 | 4 | |
1º | MP0316 | Materias primas e produtos na industria oleícola, vinícola e doutras bebidas | 346 | 13 | |
1º | MP0030 | Operacións e control de almacén na industria alimentaria | 80 | 3 | |
1º | MP0031 | Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos | 53 | 2 | |
2º | MP0319 | Acondicionamento de aceites de oliva | 105 | 6 | |
2º | MP0321 | Análise sensorial | 105 | 6 | |
2º | MP0320 | Elaboración doutras bebidas e derivados | 192 | 11 | |
2º | MP0323 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 | 3 | |
2º | MP0324 | Formación en centros de traballo | 410 | ||
2º | MP0116 | Principios de mantemento electromecánico | 105 | 6 | |
2º | MP0146 | Venda e comercialización de produtos alimentarios | 70 | 4 |
Modalidade de formación profesional dual
Oferta educativa de formación profesional inicial en centros sostidos con fondos públicos na modalidade de formación profesional dual. Curso 2023-2024.
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Verín | 32013582 | IES García-Barbón | 988685085 |
Concello | Código | Centro educativo | Teléfono |
---|---|---|---|
Ponteareas | 36007552 | CIFP A Granxa | 886120880 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).