MHOT50
MHOT50 - Panadaría e bolaría artesanais
Que se aprende a facer?
Elaborar, presentar e maridar produtos tradicionais de panadería e bolería artesanais, doces e salgados, con ou sen recheo, a partir de masas nai de cultivo
e prefermentos con cereais tradicionais, especiais e pseudocereales, respectando os requirimentos da elaboración artesá e aplicando técnicas actuais con creatividade e innovación, cumprindo a normativa vixente de seguridade alimentaria, prevención de riscos e protección medio ambiental.
En que ámbitos se traballa?
Obradoiros artesanais ou semindustriales que elaboran produtos de panadería, pastelería e confeitería; así como no sector de hostalería, subsector de restauración e como elaborador por conta propia ou allea. Tamén exerce a súa actividade no sector do comercio da alimentación naqueles establecementos que elaboran e venden produtos de panadería, pastelería e repostería
Que ocupacións se desempeñan?
Mestre Panadeiro, elaborador de bolería, elaborador de masas e bases de pizza, reposteiro, catador de produtos de panificación artesanal.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP5019 | Bolaría artesá e follados | 164 | 8 | |
1º | MP5020 | Cata e maridaxe de produtos de panificación | 54 | 3 | |
1º | MP5016 | Masas nai de cultivo e prefermentos | 118 | 6 | |
1º | MP5018 | Pans artesáns de cereais tradicionais, especiais e pseudocereais | 164 | 8 | |
1º | MP5017 | Tecnoloxía do frío aplicada á panadaría artesanal | 100 | 5 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).