BHOT13
BHOT13 - Actividades de panadaría e pastelaría
Que se aprende a facer?
Facer a recepción de materias primas, preelaborar e elaborar produtos básicos de panadaría e pastelaría, presentalos para a súa venda e dispensalos, aplicando os protocolos establecidos, as normas de hixiene alimentaria, de prevención de riscos laborais e de protección ambiental correspondentes, e comunicándose de forma oral e escrita en linguas galega e castelá, así como nalgunha lingua estranxeira.
En que ámbitos se traballa?
En panadarías e pastelarías traballando por conta allea en pequenas, medianas e grandes empresas deste sector produtivo. Así mesmo, poden desenvolver a súa actividade seguindo instrucións e cun certo grao de autonomía, en pequenos establecementos dedicados á produción e á venda deses produtos.
Que ocupacións se desempeñan?
Auxiliar de panadaría e bolaría; de pastelaría, de almacén de pastelaría; empregado/a de establecemento de pastelaría; auxiliar de almacén; auxiliar de venda.
Cales son os módulos?
Curso | Código | Módulo profesional | Horas | Períodos semanais | |
---|---|---|---|---|---|
1º | MP3005 | Atención á clientela | 58 | ||
1º | AM3009 | Ciencias aplicadas I | 175 | ||
1º | AM3011 | Comunicación e ciencias sociais I | 206 | ||
1º | MP3133 | Operacións auxiliares na industria alimentaria | 146 | ||
1º | MP3017 | Procesos básicos de pastelaría | 325 | ||
2º | AM3010 | Ciencias aplicadas II | 162 | ||
2º | AM3012 | Comunicación e ciencias sociais II | 135 | ||
2º | MP3026 | Dispensación en panadaría e pastelaría | 165 | ||
2º | MP3153 | Formación en centros de traballo | 320 | ||
2º | MP3007 | Procesos básicos de panadaría | 246 |
Lembre que a normativa sempre prevalece sobre calquera outra información. Esta páxina contén información de carácter xeral extraída da normativa, polo que calquera dúbida ou contradición se resolverá atendendo á normativa vixente (acceso a normativa da oferta de ciclos formativos).