MINI EDU EMPRESA
Ao abeiro do programa Lanzadeiras-Lugo, de Edu Emprende e coa colaboración da Fundación Alcoa, os alumnos de 2º curso de C.S. Dirección de Cociña crearon unha mini empresa para adquirir coñecementos sobre o espíritu emprendedor e a creación de empresas.
CADERNO DE BITÁCORA:
Primeiro: A IDEA
Tras unha choiva de ideas surdiu a idea de montar/crear unha empresa adicada a elaboración de dozes, e pastelería salgada.
SEGUNDO: O NOME
DAB CAKES , conxugando o "dab", baile de moda co "cake", os dozes
Para que o alumnado coñecese de primeira man o espíritu emprendedor e o bo facer duns cociñeiros, xóvenes , talentosos e galegos, contouse cunha sesión de formación de Lucia Freitas de "A Tafona" en Santiago, e Alberto Lareo do "Restaurante Manso". Ambos trasmitiron sua experiencia como emprendedores, os problemas cos que se atoparon, e tamén impartiron unha masterclass de cociña, mostrando algúns dos segredos dos seus pratos.
Que fixemos ?
Tras a formación e continuando coa creación da empresa comenzamos coa produción :
CUARTO: A PLANIFICACIÓN
Decidimos qué producir, búsqueda das receitas, os proveedores, cálculos de costes, escandallos....e a campaña de vendas
Coas mans na masa
Todo listo para a venda !!