Lun | Mar | Mér | Xov | Ven | Sáb | Dom |
---|---|---|---|---|---|---|
4
Start: 04/11/2024 10:17
Neste curso escolar imos relacionar os produtos da horta coa alimentación, coa elaboración pratos, xa que intereveñen en moitos casos procesos químicos. Fabricaremos un forno solar, iogur natural, veremos a causa de chorar ao pelar unha cebola (reacción química), como as famosas esferificacións que están tanto de moda na cociña, que tamén son unha reacción química; como se obtén o licor café (método de destilación). Estas cousiñas e outras, aplicando a tecnoloxía dixital, detectaremos se a comida é saudable ou non saudable. Colaboraremos ca Universidade de Santiago nun proxecto de pegada dixital na produccións dos alimentos, xa sexa na horta ou no seu cociñado; colaboraremos coa plataforma educativa de Gadis “Alimentes Dixital” sobre alimentación saudable. Tamén se realizarán colaboracións con outros centros que estean coa mesma temática realizando unha videoconferencia para compartir experiencias. Realizaránse saídas planificadas á Casa do Mel e Museo Etnográfico de As Pontes, entre outras que se irán planificando ao longo do curso. Como produto final recopilaránse todas as experiencias nun libro, en castelán e en galego, que terá formato de glosario ou diccionario no que por orde alfabética se poderá buscar, leer, aprender todo o realizado neste). A coordinadora será a profesora Susana Vallejo. Contaremos coa colaboración da profesora de bioloxía, Elsa Veiga, dos profesores de linguas Raquel Vila e Jose Rodal, das mestras de 2º de primaria: Lucía Mejuto e Isabel Espiñeira, da profesora de educación física, Mónica Mato, o coordinador dixital do centro, Sergio Carbón e do profe de tecnoloxía e educación dixital: Jorge Tobío. As reunións do clube de ciencias serán no recreo dos martes de 11:15 a 11:45, podendo ser no laboratorio, na aula de novas tecnoloxías ou na biblioteca en función da actividade a realizar. | 5
| 6
| 7
| 8
| 9
| 10
|