Skip to Content

proxecto 5

Plantamos o que comemos

Este terceiro trimestre, imos traballar a cociña sustemtable e que mellor maneira, que apostar polos productos de proximidade. Analizamos as diferentes opcións a hora de conseguir os nosos ingredientes e decidimos crear un pequeno orto escolar. Para as macetas, utilizamoso unhas vellas prestadas polo alumnado de 6º, e reutilizamos botellas de auga decoradas na clase de Educación Plástica. 

Por outra banda estudamos os diferentes tipos de reprodución das plantas e decidimos cultivar para a reproducion sexual a traves de sementes, tomates, cenoiras, herbas aromáticas,... e para a asexual, amorodos. Tamen establecemos uns turnos para a rega e coidado da nosa plantación.

 

Álbum: Curso 23-24 -> Comer e rañar: plantamos

Menú de Inverno: "Ratatouille"

Como ven sendo tradición, para despedir o 1º trimestre, célebrase no noso Centro o Festival de inverno, ao que está invitada toda a comunidade educativa. Este ano as actuacións xiran en torno a temática "Quero ser...". O alumnado de 5º meteuse entre fogóns para preparar un delicioso ratatouille. Baseándonos na  película que recibe o mesmo nome, creamos unha performance mesturando figuras de acrosport.

Distribuir contido


by Dr. Radut