|
|||||
Os hábitos alimenticios, ademais de ser fundamentais para o desenvolvemento e a saúde das persoas, forman parte do currículo, por iso dende o centro fomentamos unha boa alimentación dende os primeiros anos. É precisamente nesta primeira etapa da vida onde é máis doado acadar e consolidar todo tipo de hábitos, incluídos, por suposto, os relacionados coa alimentación. Dentro do horario do alumnado de E. Infantil prográmase unha sesión comedor onde, ademais de ser o segmento temporal onde os nenos e nenas toman os alimentos que traen da casa, tamén se traballan multitude de aspectos fundamentais, como son a autonomía, a hixiene, a colaboración, a orde, a limpeza, etc. Así se organiza unha sesión comedor en 4º e 5º de E. Infantil: |
|||||
|
|||||
Primeiro poñemos o mantel | O vaso, a comida e a servilleta. | Pelamos a froita se é necesario | Merendamos todos xuntos | ||
En 6º de E. Infantil os alimentos de media mañá xa os toman no patio, sentados tranquilamente cos amigos da aula. Cando rematan comeza o recreo. O feito de comer todos xuntos desenvolve hábitos sociais e axúdalles a introducir alimentos novos. | |||||
Dende o Departamento de Convivencia tamén se fomenta a alimentación saudable, por iso, dende hai xa varios cursos temos establecido que un día á semana os alimentos de media mañá será un día froita e outro día un bocadillo. A colaboración das familias é fundamental e imprescindible para levar a cabo estas iniciativas e para que desde pequenos se afagan a todo tipo de sabores:
|
|||||
O XOVES FROITA |
O VENRES BOCATA |
||||
A COMUNIDADE EDUCATIVA DO CEIP ISAAC PERAL POR UNHA ALIMENTACIÓN SANA E VARIADA | |||||
Para acceder á totalidade das fotos premer aquí |