Skip to Content

Cociña de Entroido: Filloas

O martes 9 de febreiro os Tigres fixemos filloas, Con esta receita experimentamos con sólidos e líquidos e observamos os cambios de estado que se producen na materia polo efecto da calor, a manteiga licuase e o amoado solidifícase mentres aprendemos unha receita tradicional da cociña galega propia destas festas, adaptandoa as nosas circunstancias, unha persoa da nosa clase ten alerxia ao ovo, así que farémola sen este ingrediente. Medimos, contamos, Como contamos coa axuda de teacher Verónica practicamos co inglés. Ciencia, tradición, autonomía, linguas, matemáticas..... que nos divirten e ben que sabe!!!

Así obtemos o amoado que deixamos repousar uns 10 minutos , nós puxémola na neveira mentres contabamos o conto de "Tío Lobo".

Untamos a filloeira e cando estea ben quente botamos unha medida do amoado, esperamos que calle e entón dámoslle a volta. Esperexamos azucre por riba.

E xa as podemos comer, estaban moi boas



page | by Dr. Radut