try another color:
try another fontsize: 60% 70% 80% 90%

CS Procesos e calidade na industria alimentaria

Procesos e calidade na industria alimentaria

Que se aprende a facer?
A competencia xeral deste título consiste en organizar e controlar os procesos de elaboración de produtos alimentarios programando e supervisando as operacións e os recursos materiais e humanos necesarios, aplicando os plans de produción, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental, de acordo coa lexislación.

 

 

 

En que ámbitos se traballa?
As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas pequenas, medianas ou grandes da industria alimentaria integradas nun equipo de traballo onde realizan tarefas de xestión da produción, organización e control, nas áreas funcionais de loxística, investigación e desenvolvemento, calidade, seguridade alimentaria, prevención de riscos laborais e protección ambiental. Actúan como mandos intermedios baixo a supervisión de persoal responsable técnico de nivel superior, aínda que en pequenas empresas dispoñen dun maior grao de autonomía, e poden asumir labores de xestión e dirección de empresa.

 

 

 

Que ocupacións se desempeñan?
Xefe/a de liña, de planta de fabricación, de sección ou de almacén; xefe de quenda; supervisor/ora de equipamentos, procesos e produtos; encargado/a de produción; encargado/a de elaboración de novos produtos e desenvolvemento de procesos; técnico/a en análise de alimentos; técnico/a en análise sensorial; técnico/a en laboratorio de control de calidade; inspector/ora ou auditor/ora de calidade; encargado/a da xestión da seguridade alimentaria; encargado/a de aprovisionamentos; encargado/a da liña de envasamento e embalaxe; encargado/a de control ambiental e seguridade laboral; técnico/a comercial.

 

Módulos

Análise de alimentos

Biotecnoloxía alimentaria

Formación e orientación laboral

Innovación alimentaria

Mantemento electromecánico en industrias de proceso

Nutrición e seguridade alimentaria

Tratamentos de preparación e conservación dos alimentosganización da produción alimentaria

 

Comercialización e loxística na industria alimentaria

Control microbiolóxico e sensorial dos alimentos

Empresa e iniciativa emprendedora

Formación en centros de traballo

Procesos integrados na industria alimentaria

Proxecto en procesos e calidade na industria alimentaria

Tecnoloxía alimentaria

Xestión de calidade e ambiental na industria alimentaria