36700 Tui, Pontevedra
TELÉFONO: 886 110 812
TELÉFONO/FAX:
886 110 813
ceip.numero1.tui@edu.xunta.es
O colexio ofrece servizo de comedor xestionado polo ANPA a través do servizo de catering "Calidus".
Durante este curso o prezo por día é de 5,50 € para socios do ANPA e de 8,00 € para non socios.
O servizo de comedor iniciase ás 14:10 horas (ao finalizar as clases) e remata ás 16:00 horas, cando comezan as actividades extraescolares.
Para descargar a folla de inscrición para usuarios do comedor prema aquí
Correo electrónico: diomedestui@yahoo.es
O comedor escolar, é un servizo
complementario, de carácter educativo que o Centro oferta a toda a comunidade
educativa cunha doble finalidade:
- Servizo complementario que a sociedade
actual demanda co fin de conciliar a vida laboral e familiar.
- Carácter educativo do comedor, xa que
ademáis de ofrecer un menú variado, tamén se transmiten hábitos e normas
relacionados coa comida. Impartición de cursos e charlas subvencionados polo
Concello.
Este servizo está xestionado pola ANPA, (aínda
que saíu unha nova normativa – ver, picando abaixo) cun contrato con
CATERING EL CANARIO, e supervisado polo Consello Es colar.
NORMATIVA DE COMEDORES ESCOLARES
Obxectivos xerais do comedor escolar
1. Desenvolver e fomentar hábitos alimentarios saudables dende a
escola, educar nutricionalmente, ensinar un comportamento social e ser centro
de desenvolvemento de habilidades e de convivencia.
2. Cubrir unha parte importante das necesidades nutricionais dos
nenos, proporcionando menús escolares saudables. As outras comidas do día deben
achega-lo resto das cantidades axeitadas de enerxía e de macro e
micronutrientes, que permitan un bo estado de saúde e un crecemento óptimo
durante a idade preescolar, escolar e adolescente.
3. Proporcionar unha alimentación variada para garanti-la inxestión
suficiente e adecuada de nutrientes e enriquece-la capacidade de adaptación do
neno ós diferentes alimentos, sabores e texturas.
4. Educa-la familia a través dos hábitos dietéticos adecuados dos
nenos e involucrala no programa do comedor escolar.
5. Favorece-la integración do profesorado no
proceso de educación nutricional na escola.
Os usuarios do comedor, durante o
tempo posterior á comida, sempre controlados pola coidadora, póden
permanecer no patio, taller de xogos e excepcionalmente na Biblioteca para
ler, facer deberes, pero nunca traballar nos ordenadores.
NORMAS |
CONDUTAS CONTRARIAS ÁS NORMAS |
O alumnado acudirá ó comedor ben aseado. |
-Acudir sucio ou mal vestido |
Manterase o orden tanto para entrar como para saír. |
-Entrar e/ou saír correndo, empurrando, berrando..... |
Cada |
-Cambiarse |
Cada |
-Negarse a
-Deixar |
Durante a |
-
-Facer
-Tirar pan |
Poderase |
- Berrar |
Deixarase
|
-Tirar
- Deixar |
Os |
-Saír do |
Durante o |
-Andar por |
A |
-Ser
-Desobedecer |
Normas hixiénicas no comedor
1. Lava-las mans antes de comer.
2. Manter unha postura correcta e unha actitude relaxada.
3. Comer sen présas. Aconséllase que o tempo necesario para comer
non sexa inferior a 20 minutos.
4. Mastigar ben.
5. Beber durante a comida.
6. Saber utiliza-los cubertos.
7. Utiliza-lo pano de mesa sempre que sexa necesario.
8. Evitar falar coa boca chea, pero si conversar cos compañeiros.
9. Manter limpa a mesa.
10. Enxauga-la boca e cepilla-los dentes inmediatamente despois de
rematar de comer.
INFORMACIÓN DA XUNTA SOBRE COMEDORES ESCOLARES