NOVA PARADA: BURGOS
MENÚ DO 31 DE XANEIRO
Desde o noso comedor escolar, os nosos peregrinos e peregrinas continúan avanzando polo Camiño de Santiago Francés. Pouco a pouco van acercándose a Galiza.
Hoxe pararon en Burgos, e por este motivo degustaremos o seguinte menú de fin de mes:
1º prato- SOPA CASTELLANA
En Burgos, a sopa castellana é un prato popular e tradicional, tan tradicional como o noso crudo inverno, que é cando máis apetece consumila, xa que quenta as tripiñas e reconforta os corpos fríos.
Ingredientes:
-
Pan, aceite de oliva, allos, ovos, pimienta branca molida, pimentón dulce, chourizo e xamón.
2º prato- LECHAZO CASTELLANO
O lechazo é unha variedade de asado dun cordero ainda sen desleitar, por iso chámase lechazo. Na cociña española é moi popular na terra de Castilla e león, principalmente nas localidades de Burgos , Aranda del Duero, Valladolid, Segovia e Palencia entre outras. É tradicional que sexa elaborado no fornode leña, en cazuelas de barro e servilo quente. Seguindo a tradición, no cole o comeremos ao forno.
Postre- QUESITOS
a