Folletos Web Ciclo
Executar as actividades de preelaboración, preparación, conservación, terminación e presentación, e servizo de todo tipo de elaboracións culinarias no ámbito da produción en cociña, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.
En empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector de hostalaría, aínda que tamén poden traballar por conta propia en pequenos establecementos do subsector de restauración. En sectores e subsectores produtivos e de prestación de servizo onde se desenvolvan procesos de preelaboración, elaboración e, de ser o caso, servizo de alimentos e bebidas, como é o sector de hostalaría e, no seu seo, as subáreas de hotelaría e restauración (tradicional, moderna e colectiva). Tamén en establecementos dedicados á preelaboración e á comercialización de alimentos crus, tendas especializadas en comidas preparadas, empresas dedicadas á almacenaxe, ao envasado e á distribución de produtos alimentarios e outros.
Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.
Curso | Código | Módulos profesionais | Horas |
---|---|---|---|
1º | MP0049 | Formación e orientación laboral | 107 |
1º | MP0046 | Preelaboración e conservación de alimentos | 240 |
1º | MP0026 | Procesos básicos de pastelaría e repostaría | 240 |
1º | MP0031 | Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos | 53 |
1º | MP0047 | Técnicas culinarias | 320 |
2º | MP0050 | Empresa e iniciativa emprendedora | 53 |
2º | MP0051 | Formación en centros de traballo | 410 |
2º | MP0045 | Ofertas gastronómicas | 87 |
2º | MP0048 | Produtos culinarios | 350 |
2º | MP0028 | Sobremesas en restauración | 140 |
Título de Técnico en Cociña e gastronomía
Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.