Folletos Web Ciclo

CSS



Duración: 2000 horas
Que se aprende a facer?

Executar as actividades de preelaboración, preparación, conservación, terminación e presentación, e servizo de todo tipo de elaboracións culinarias no ámbito da produción en cociña, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental.

En que ámbitos se traballa?

En empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector de hostalaría, aínda que tamén poden traballar por conta propia en pequenos establecementos do subsector de restauración. En sectores e subsectores produtivos e de prestación de servizo onde se desenvolvan procesos de preelaboración, elaboración e, de ser o caso, servizo de alimentos e bebidas, como é o sector de hostalaría e, no seu seo, as subáreas de hotelaría e restauración (tradicional, moderna e colectiva). Tamén en establecementos dedicados á preelaboración e á comercialización de alimentos crus, tendas especializadas en comidas preparadas, empresas dedicadas á almacenaxe, ao envasado e á distribución de produtos alimentarios e outros.

Que ocupacións se desempeñan?
Cociñeiro/a
Xefe/a de partida
Empregado/a de economato de unidades de produción e servizo de alimentos e bebidas
Cales son os módulos deste ciclo?

Na seguinte táboa figuran os módulos profesionais que compoñen este ciclo formativo, xunto co seu código, a súa duración e coa información do curso no que se imparten.

Curso Código Módulos profesionais Horas
MP0049 Formación e orientación laboral 107
MP0046 Preelaboración e conservación de alimentos 240
MP0026 Procesos básicos de pastelaría e repostaría 240
MP0031 Seguridade e hixiene na manipulación de alimentos 53
MP0047 Técnicas culinarias 320
MP0050 Empresa e iniciativa emprendedora 53
MP0051 Formación en centros de traballo 410
MP0045 Ofertas gastronómicas 87
MP0048 Produtos culinarios 350
MP0028 Sobremesas en restauración 140
Que título se obtén?

Título de Técnico en Cociña e gastronomía

Onde se pode estudar?

Na seguinte lista podemos atopar unha relación de poboacións, centros, réximes e modalidades onde se pode estudar dita ensinaza.

Lenda de réximes e modalidades:
I FPDual Intensiva
P Oferta modular presencial
D Oferta modular semipresencial e a distancia
A Coruña
Pontedeume
Santiago de Compostela
Lugo
Foz
Ourense
Vilamarín
Pontevedra