Proba de control
Contesta as seguintes cuestións:
1. Cales son os principais nutrientes?
Os hidratos de carbono, as proteínas, os lípidos, as vitaminas e minerais e a auga.
|
|
Os nutrientes enerxéticos, os construtivos, os reguladores e o mixtos.
|
2. Que quere dicir que un alimento é enerxético?
Que é un alimento rico en proteínas.
|
|
Que é un alimento rico en hidratos de carbono ou en graxas.
|
3. Indica as principais características dunha dieta saudable.
A dieta debe ser rica en hidratos de carbono, proteínas e vitaminas.
|
|
A dieta debe ser completa e equilibrada.
|
4. Cales son as etapas no proceso de manipulación dos alimentos?
Obtención, preparación e consumo.
|
|
Preparación, envasado e etiquetado.
|
5. Sinala dous procedementos de conservación de alimentos baseados en evitar o contacto co aire.
Cámara de secado - secado ao sol.
|
|
Envasado ao baleiro - introducción do alimento en aceite, caldo de azucre ou manteiga.
|