Proba de control

 

Contesta as seguintes cuestións:

1. Cales son os principais nutrientes?

Os hidratos de carbono, as proteínas, os lípidos, as vitaminas e minerais e a auga.
Os nutrientes enerxéticos, os construtivos, os reguladores e o mixtos.

2. Que quere dicir que un alimento é enerxético?

Que é un alimento rico en proteínas.
Que é un alimento rico en hidratos de carbono ou en graxas.

3. Indica as principais características dunha dieta saudable.


A dieta debe ser rica en hidratos de carbono, proteínas e vitaminas.
A dieta debe ser completa e equilibrada.

4. Cales son as etapas no proceso de manipulación dos alimentos?

Obtención, preparación e consumo.
Preparación, envasado e etiquetado.

5. Sinala dous procedementos de conservación de alimentos baseados en evitar o contacto co aire.

Cámara de secado - secado ao sol.
Envasado ao baleiro - introducción do alimento en aceite, caldo de azucre ou manteiga.

Licenciado baixo a Licenza Creative Commons Recoñecemento Non-comercial 3.0