A pirámide alimenticia
Como se estructura unha dieta equilibrada?
Unha dieta equilibrada é aquela que contén todos os alimentos
necesarios para conseguir un estado nutricional óptimo. Este estado de
graza nutricional é aquel en que a alimentación cobre os seguintes
obxectivos:
- Aportar unha cantidade de nutrientes enerxéticos (calorías) que sexa suficiente para levar a cabo os procesos metabólicos e de traballo físico necesarios. Nin máis nin menos.
- Fornecer suficientes nutrientes con funcións plásticas e reguladoras (proteínas, minerais e vitaminas). Que non falten, pero tampouco sobren.
- Que as cantidades de cada un dos nutrientes estean equilibradas entre si. O grupo de expertos da FAO OMS (Helsinki 1988), estableceu a seguintes proporcións:
1. As proteínas deben supoñer un 15 % do aporte calórico total,
non sendo nunca inferior a cantidade total de proteínas inxeridas a
0,75 gr/día e de alto valor biolóxico.
2. Os glúcidos aportarannos polo menos un 55-60 % do aporte calórico total.
3. Os lípidos non excederán o 30 % das calorías totais inxeridas.
2. Os glúcidos aportarannos polo menos un 55-60 % do aporte calórico total.
3. Os lípidos non excederán o 30 % das calorías totais inxeridas.
Nesta ligazón encontrarás información completa e sinxela.
