Hixiene alimentaria

HIXIENE E SEGURIDADE NA ALIMENTACIÓN (I)

"Nos últimos anos e meses, os cidadáns de Europa foron sacudidos por unha sucesión de escándalos relativos á seguridade dos alimentos.

Houbo ocasións nos que xa non estaban seguros de se o que comían era san. E ocasións nas que xa non confiaban en que nós ou os seus gobernos, ou mesmo os científicos, lles garantiran que os alimentos eran seguros e saudables".

Romano Prodi (Presidente da Comisión Europea

Outubro de 1999, Parlamento Europeo

 


Os alimentos que vaiamos consumir deben estar en perfectas condicións se non queremos ter problemas de saúde. Este, xunto co seguimento dunha dieta equilibrada, é o requisito indispensable para gozar dunha boa alimentación. 

Para iso, cómpre extremar as medidas de hixiene e seguridade en todas as fases do proceso de manipulación dos alimentos, é dicir: na súa obtención, na súa preparación e no seu consumo.

 

Licenciado baixo a Licenza Creative Commons Recoñecemento Non-comercial 3.0