Etiquetado dos alimentos

 

ANÁLISE DE ETIQUETAS.

As etiquetas dos alimentos envasados teñen que levar obrigatoriamente os seguintes datos:

  • Nome do alimento: refírese ao contido do envase, non á marca.
  • Lista de ingredientes e aditivos. Incluíndo conservantes, colorantes etc.
  • Peso (neto e escurrido), volume ou número de unidades, segundo o produto.
  • Instrucións para a conservación. Sempre que do seu cunplimiento dependa a validez das datas marcadas.
  • Modo de emprego. No caso de que a súa omisión poida causar unha incorrecta utilización do mesmo.
  • Nome, enderezo da empresa e rexistro sanitario no caso de que sexa dun país que non pertenza á Unión Europea.
  • Identificación do lote de fabricación.
  • Data aconsellada de consumo ("consumir preferentemente antes de..."). Pasada esta data, o alimento non é perigoso, pero perde as súas calidades óptimas.
  • Data límite de consumo ("data de caducidade"). Transcorrida esta data, non debe consumirse o alimento, xa que pode ser prexudicial para a saúde.

Licenciado baixo a Licenza Creative Commons Recoñecemento Non-comercial 3.0