Actividades dos alumnos
Actividades dos alumnos
O alumno deberá:
1. Realizar todas as actividades propostas polo profesor para producir
finalmente un informe escrito, en procesador de textos, que inclúa: a
información tomada de Internet, o consumo alimenticio do día estudado e a
resposta a cada unha das seguintes preguntas:
- Cal é a importancia de saber por que e como as funcións nutricionais dos alimentos están estreitamente relacionadas co desenvolvemento e a saúde das persoas?
- Como se clasifican os nutrintes e cales son as mellores fontes alimenticias para obtelos?
- Como poden axudarnos as etiquetas dos alimentos na procura dunha boa nutrición?
- Por que as axencias do goberno esixen que os valores nutricionais formen parte da informacióncontida nas etiquetas dos produtos alimenticios?
3. Levar a cabo durante dúas semanas o seguimiento dos hábitos alimenticios persoais mantendo un recolleita do consumo diario de alimentos. Deben incluír as comidas diarias, as comidas "rápidas" e a merenda. Para que se poida avaliar en forma certa a dieta alimenticia durante este período de tempo. Para realizar o seguimento, debe usar toda a información sobre calorías e valores nutricionais dos alimentos estudados.
4. Utilizar unha folla electrónica para crear gráficos e táboas nas que se mostre os resultados obtidos no seguimiento.( Punto 3).
5. Analizar as bondades e debilidades dalgunhas dietas que se promueven comercialmente (nos sitios de Internet suxeridos na sección de Recursos e Materiais pódense ver este tipo de promocións). Por exemplo, algunhas dietas promoven o seguinte: "eliminar as graxas resolverá todos os seus problemas de saúde" ou "eliminando da súa dieta os carbohidratos acadará rapidamente un peso ideal", etc. ¿Son estas afirmacións válidas?. Incluir esta análise no informe final.