A pirámide alimenticia

 

 

 

Como se estructura unha dieta equilibrada?

Unha dieta equilibrada é aquela que contén todos os alimentos necesarios para conseguir un estado nutricional óptimo. Este estado de graza nutricional é aquel en que a alimentación cobre os seguintes obxectivos:

  • Aportar unha cantidade de nutrientes enerxéticos (calorías) que sexa suficiente para levar a cabo os procesos metabólicos e de traballo físico necesarios. Nin máis nin menos.
  • Fornecer suficientes nutrientes con funcións plásticas e reguladoras (proteínas, minerais e vitaminas). Que non falten, pero tampouco sobren.
  • Que as cantidades de cada un dos nutrientes estean equilibradas entre si. O grupo de expertos da FAO OMS (Helsinki 1988), estableceu a seguintes proporcións:
1. As proteínas deben supoñer un 15 % do aporte calórico total, non sendo nunca inferior a cantidade total de proteínas inxeridas a 0,75 gr/día e de alto valor biolóxico.
2. Os glúcidos aportarannos polo menos un 55-60 % do aporte calórico total.
3. Os lípidos non excederán o 30 % das calorías totais inxeridas.
Nesta ligazón encontrarás información completa e sinxela.

Licenciado baixo a Licenza Creative Commons Recoñecemento Non-comercial 3.0