Tema 3 Alimentación. Contidos e actividades
TEMA 3 ALIMENTACIÓN E SAÚDE
tema 2 do libro
1- Alimentación e nutrición
CONTIDOS
Diferenciar alimentación de nutrición
Coñecer os nutrientes, os seus tipos e as súas funcións.
ACTIVIDADES
Px 29 Actividades 1,4
ACTIVIDADE 29 (RESUMO) ACT 30
2- Os alimentos
CONTIDOS
Coñecer e explicar as tres funcións dos alimentos
Interpretar a información da roda dos alimentos
ACTIVIDADES
Px 30 Actividades 7,8
Px 31 Actividades 9,10,11
REPASO ACTIVIDADE 31
3- O valor enerxético dos alimentos
CONTIDOS
Comprender que os alimentos aportan enerxía.
Saber que cantidade de enerxía aporta cada nutriente.
Coñecer en que gastamos a enerxía dos alimentos.
ACTIVIDADES
Px 32 Actividades 13, 14
REPASO ACTIVIDADE 32, 33,34
4- Necesidades enerxéticas
ACTIVIDADES
Actividade 37
5- Unha dieta saudable e equilibrada
CONTIDOS
Saber que é unha dieta saudable.
Saber analizar unha dieta
ACTIVIDADES
REPASO ACTIVIDADE 36, 37
6- Conservación e manipulación dos alimentos
CONTIDOS
Coñecer as diferentes técnicas de conservación dos alimentos.
Coñecer algún proceso industrial que sofren os alimentos
ACTIVIDADES
Px 37 Actividades 24 (carné de manipulador)
REPASO ACTIVIDADE 35
ACTIVIDADES FINAIS
43,44,45
Formas de pensar, análise científica 46,47,48