TEMA 3 ALIMENTACIÓN E SAÚDE

tema 2 do libro

1- Alimentación e nutrición

CONTIDOS

Diferenciar alimentación de nutrición

Coñecer os nutrientes, os seus tipos e as súas funcións.

ACTIVIDADES

Px 29 Actividades 1,4

ACTIVIDADE 29 (RESUMO) ACT 30

2- Os alimentos

CONTIDOS

Coñecer e explicar as tres funcións dos alimentos

Interpretar a información da roda dos alimentos

ACTIVIDADES

Px 30 Actividades 7,8

Px 31 Actividades 9,10,11

REPASO ACTIVIDADE 31

3- O valor enerxético dos alimentos

CONTIDOS

Comprender que os alimentos aportan enerxía.

Saber que cantidade de enerxía aporta cada nutriente.

Coñecer en que gastamos a enerxía dos alimentos.

ACTIVIDADES

Px 32 Actividades 13, 14

REPASO ACTIVIDADE 32, 33,34

4- Necesidades enerxéticas

ACTIVIDADES

Actividade 37

5- Unha dieta saudable e equilibrada

CONTIDOS

Saber que é unha dieta saudable.

Saber analizar unha dieta

ACTIVIDADES

REPASO ACTIVIDADE 36, 37

6- Conservación e manipulación dos alimentos

CONTIDOS

Coñecer as diferentes técnicas de conservación dos alimentos.

Coñecer algún proceso industrial que sofren os alimentos

ACTIVIDADES

Px 37 Actividades 24 (carné de manipulador)

REPASO ACTIVIDADE 35

ACTIVIDADES FINAIS

43,44,45

Formas de pensar, análise científica 46,47,48

Última modificación: sábado, 30 de xaneiro de 2021, 11:45 AM