Skip to Content

FORMACIÓN PROFESIONAL

Atopa toda a información sobre Formación Profesional nas seguintes lapelas:

Ciclo Superior Dietética

Familia: Sanidade

Horas: 2000

Modalidade: ordinario presencial

A competencia xeral deste ciclo é elaborar dietas adaptadas a persoas e/ou colectivos e controlar a calidade da alimentación humana analizando os seus comportamentos alimentarios e as súas necesidades nutricionais, así como programar e aplicar actividades educativas que melloren os hábitos de alimentación da poboación, baixo a supervisión correspondente.

Módulos:

Curso

Módulo

Horas

Alimentación equilibrada

290

Control alimentario

185

Fisiopatoloxía aplicada á dietética

215

Formación e orientación laboral

215

Organización e xestión da área de traballo asignada na unidade/gabinete dietética

80

Relacións no contorno de traballo

55

Dietoterapia

220

Educación sanitaria e promoción da saúde

130

Formación en centros de traballo

380

Microbioloxía e hixiene alimentaria

220

Proxecto integrado

90

 

Podes consultar o perfil completo do ciclo aquí: https://www.edu.xunta.gal/fp/ciclo/S19003

   

 

Ciclo Medio de Coidados Auxiliares de Enfermería

Familia: Sanidade

Horas: 1400          

Modalidade: ordinario presencial

A competencia xeral deste ciclo é proporcionar coidados auxiliares ao paciente ou cliente e actuar sobre as condicións sanitarias do seu contorno como membro dun equipo de enfermaría nos centros sanitarios de atención especializada e de atención primaria, baixo a dependencia do diplomado de enfermaría e, de ser o caso, como membro dun equipo de saúde na asistencia sanitaria derivada da práctica do exercicio liberal, baixo a supervisión correspondente.

 

Módulos:

CURSO

MÓDULO PROFESIONAL

HORAS

Formación e orientación laboral

55

Hixiene do medio hospitalario e limpeza de material

160

Operacións administrativas e documentación sanitaria

55

Promoción da saúde e apoio psicolóxico ao paciente

130

Relacións no equipo de traballo

55

Técnicas básicas de enfermaría

320

Técnicas de axuda odontolóxica e estomatolóxica

130

Formación en centros de traballo

440

 

Podes consultar o perfil completo do ciclo aquí: https://www.edu.xunta.gal/fp/ciclo/M19001

                                              

Visita Erasmus e almorzo saudábel

 A principios do mes de Maio, acudiron ao IES Pobra do Caramiñal unha serie de profesores e  profesoras xunto con alumnos e alumnas de diferentes países de Europa (Portugal, Italia, Turquía, Rumanía e Finlandia). Unha das actividades programadas para eles foi a da degustación dun almorzo saudábel.

O alumnado de primeiro curso de dietética encargouse de elaborar 4 almorzos diferentes, onde indicaron as súas propiedades alimentarias (o seu contido micronutrintes, en vitaminas, en minerais...) e os seus beneficios dentro dunha dieta equilibrada. 

Fixeron unha presentación en inglés para estes visitantes europeos, explicando as indicacións para realizar un almorzo saludable e a explicación dos 4 pratos elaborador por eles.  Estes almorzos puideron ser degustados no patio do instituto. 

A actividade foi todo un éxito, non sobrou nada dos riquísimos almorzos!!!!

                                                                                                    

Visita á Unidade de Esterilización e ao Arquivo do Hospital do Barbanza

No mes de febreiro, o alumnado do ciclo de Coidados Auxiliares de Enfermería fixo unha saída ao Hospital do Barbanza. 

Nela, visitaron a área de esterilización. Alí, unha traballadora técnica en Coidados Auxiliares de Enfermaría explicou os diferentes métodos de limpeza, desinfección e esterilización do material sanitario. 

                                              

 Outra das unidades que visitaron foi o arquivo de historias clínicas do hospital, onde puideron ver ademais de cómo está organizada esta área; a xestión, composición e distribución no espazo das diferentes historias a papel que se gardan no hospital. 

Con esta saída o alumnado puido poñer en práctica todos os contidos traballados na aula e recordar a importancia dunha boa formación para o seu futuro laboral. 

Visita a fábrica de galletas Daveiga e Bodega Vía Romana

O pasado mes de xaneiro o alumnado do ciclo de dietética acudiu ata a Vila de Chantada para visitar a empresa Daveiga. Esta encárgase de elaborar os diferentes tipos de galletas mariñeiras. 

Pola mañá, fixeron un percorrido guiado polo obrador. Alí, ensináronlles as diferentes etapas e procedementos levados a cabo para a elaboración das galletas mariñeiras. Ao final do mesmo, nunha sala de reunións, un dos propetarios da empresa deu unha pequena charla sobre o funcionamento, o desenvolvemento e as características da mesma (centrada na economía social, normas de calidade e seguridade, recoñecementos á empresa...).

Tamén se lles explicaron as características nutricionais das galletas e as súas posibles aplicacións en diferentes dietas. Ao final da visita, os rapaces e rapazas foron agasallados cunha bolsa de tela con 4/5 modalidades diferentes de galletas para o seu desfrute.

 

Despois do xantar polo pobo de Chantada, o alumnado desprazouse ata a beira do río Sil para visitar a Bodega Vía Romana. 

Nela, un etnólogo da empresa fíxolles unha visita guiada polo obrador e explicoulles todo o proceso de elaboración do viño, incluindo o embotellado, etiquetado e a súa conservación.

Ao final da visita, os alumnos e alumnas puideron degustar unha pequena cata de viños comentada.

 

    

ERASMUS + POSGRAO

Dúas alumnas do ciclo de Coidados Auxiliares de Enfemaría realizaron un programa Erasmus + unha vez obtido o título. Marta e Nerea desprazáronse ata Catania (Sicilia, Italia) para facer un posgrao nunha residencia xeriátrica.

                                 

 

Alí, fixeron innumerables amizades e puideron viaxar pola zona e desfrutar tanto da gastronomía como da cultura siciliana. As súas caras de ledicia dino todo! 

                                           

FCT ERASMUS + CICLO DIETÉTICA

A nosa alumna do ciclo de Dietética, Vera, puido facer a súa formación en centros de traballo co programa Erasmus +. No mes de marzo desprazouse ata Póvoa de Varzim en Portugal para realizar as prácticas na fábrica de conservas A Poveira.

                                          

 

Alí, Vera, coñeceu moita xente coa que poder compartir unha das súas pasións, o deporte. Con eles, no seu tempo libre aproveitou para facer exercicio nas preciosas praias da zona e para desfrutar da gastronomía portuguesa en boa compañía.

                                           

FCT Erasmus + Ciclo Coidados Auxiliares de Enfermaría

Dúas das nosas alumnas do ciclo de Coidados Auxiliares de Enfermaría puideron facer a súa formación en centros de traballo co programa Erasmus +. A principios de setembro as alumnas partiron para Annecy, en Francia (Rhone- Alpes) para realizar as prácticas nunha Residencia Xeriátrica.

                                 

Dende alí no seu tempo libre aproveitaron para facer visitas a diferentes pobos e cidades do país como París:

                                    

 

Ao longo da súa estancia fíxoselles o seguemento mediante videochamada, pero ademais, dúas profesoras do centro desplazáronse ata Annecy para visitar tanto o centro de traballo como o aloxamento das dúas alumnas. 

                            



page | by Dr. Radut