Todo o alumnado do centro participou na campaña "PONLLE AS PILAS AO TEU BOCATA". Esta actividade, impulsada pola Consellería do Medio Rural e do Mar, pretende fomentar o consumo de conservas de peixes e mariscos entre os máis pequenos e transmitirlles a importancia das súas propiedades nutritivas. O obradoiro comezou cunha charla-xogo na que o alumnado recibiu gorras, de cor verde ou amarelo, para facer dous equipos, de modo que cando atinaban as preguntas que lles facía a monitora gañaban una pegatina; así, pouquiño a pouco foron xuntando una chea delas. Recordaron a grande cantidade de alimentos que veñen do mar: mariscos, peixes e algas, estas últimas teñen nomes comúns segundo a súa forma: espaguetes, leituga ou fideo de mar, curioso, verdade? |
|
Como non podía ser doutro modo, falaron da importancia da pesca sostible, é dicir, pescar a modo para non esgotar a produción. |
|
Pero sen esquecer que as latas hai que RECICLAR para o noso planeta con cariño coidar!!! |
|
A segunda parte da actividade consistiu na elaboración dun "bocata san" a base de conservas de peixes e mariscos. Cada neno foi elixindo os ingredientes máis axeitados: atún, xoubiñas, mexilóns, leituga, tomate, cebola, cenoria, olivas, millo... para que as monitoras lles prepararan o seu bocata. O alumnado que presenta algunha intolerancia alimentaria tamén puido preparar o seu bocata especialmente adaptado ao seu tipo de alimentación. Que delicioso almorzo degustamos no recreo! Estaba tan saboroso que ALGÚNS ATA REPETIRON... |
|
Máis fotografías na galería de fotos. Pincha AQUÍ
|