Skip to Content

Comedor escolar

Está concibido como un espazo educativo e de socialización e que contribúe, en por si, aAlumnos e alumnas do centro no comedor escolar unha mellora da calidade da educación. Atendido polo profesorado, nais e persoal de cociña dálle servizo a nenas e nenos dende os catro anos.

Como espazo educativo, o comedor escolar ten presentes os seguintes obxectivos:

  • Fomentar hábitos alimentarios saudables dende a escola.
  • Cubrir unha parte importante das necesidades nutricionais do alumnado.
  • Proporcionar unha alimentación variada e enriquecer a capacidade de adaptación do alumnado aos diferentes alimentos, sabores e texturas.
  • Fomentar hábitos e destrezas no uso dos utensilios e dos materiais e ensinar un comportamento na mesa.
  • Educar a familia a través dos hábitos dietéticos adecuados dos seus fillos e fillas e involucrala no programa do comedor escolar.

Os menús, deseñados pola profesora responsable do comedor, cumpren as directrices que en materia de alimentación sinala a Xunta de Galicia para conseguir uns menús escolares saudables.

A estructura dos menús propostos componse de:

Un primeiro prato composto basicamente de arroz, legumes, pasta, verduras ou hortalizas. Prato de xudías verdes con ovo cocido
Un segundo prato que adoita incluír carne, peixe ou ovos. Acompáñase de gornición de verduras, hortalizas ou patacas. Prato con zanco de polo, patatas fritas e pementos
A sobremesa, que inclúe fundamentalmente froita ou derivados lácteos, como queixo ou iogur. Prato de sobremesa con mazá, laranxa e kiwi

Acompáñase con pan(normal ou integral) e auga ou leite semidesnatado para beber.



page | by Dr. Radut