Cachupa de Cabo Verde
Ingredentes:
-Maíz desgranado e preparado(blanco e amarillo)
-Fabas(poden mezclarse varios tipos) un tipo de faba que conbina moi ben é o feixao pedra
-Carne de porco salada(costela,touciño...)
-Pataca branca
-Boniato ou batata doce
-Mandioca ou yuca
-Cebolas
-Cenorias
-Allos
-Pementos
-Sal,pementa e aceite
-Comino
-Berza (opcional)
-Chourizo
-Laurel
Modo de preparación:
Póñense a cocer as fabas durante media hora.Despois añádese o maíz.
Tras hora e media,se lles agrega as carnes de cerdo previamente desaladas.
Despois de media hora aproximadamente de cocción,se lle botan as patacas,a cenoria,o boniato,a yuca,as berzas,a sal,a pementa e o comino.
Non olvides botarlleunha folla de laurel.
Cando lle falte media hora máis ou menos,se lle añade unha fritada de cebola,allo e pemento.