Técnico superior

Tagged:

Dirección de Cociña

O título de técnico superior en Direcion de Cociña  identifícase polos seguintes elementos:   

      Denominación: Direcion de Cociña

      Nivel: formación profesional de grao superior.

      Duración: 2.000 horas. (2 Cursos)

      Familia profesional: Hostalería e Turismo.

      Acceso a outros estudios: Diplomado en Ciencias Empresariais; Diplomado en Turismo 

 

Perfil profesional

Competencia xeral: A competencia xeral deste título consiste en dirixir e organizar a produción, servizo en cociña, determinando ofertas e recursos, controlando as actividades propias do aprovisionamento, a produción e o servizo, cumprindo os obxectivos económicos, seguindo os protocolos de calidade establecidos e actuando segundo normas de hixiene, prevención de riscos laborais e protección ambiental. 

Contorno funcional: As persoas con este perfil profesional exercen a súa actividade en empresas grandes, medianas e pequenas, nomeadamente do sector da hostalaría e, en concreto, do subsector de restauración. Poden actuar en pequenos establecementos,

en moitas ocasións como propietario ou propietaria e responsable de cociña simultaneamente. Malia desenvolver habitualmente a súa actividade profesional en establecementos de carácter privado, tamén pode desenvolvela en establecementos públicos, fundamentalmente nos sectores educativo, sanitario e de servizos sociais.

Cando non actúan por conta propia, realizan as súas funcións baixo a dependencia da dirección do establecemento, sexa este un hotel ou sexa outro tipo de aloxamento ou establecemento de restauración. 

..Ocupacións e postos de traballo máis relevantes:  Director/ora de cociña,  Xefe/a de produción en cociña, Xefe/a de cociña,  Segundo/a xefe/a de cociña,  Xefe/a de operacións de cátering,  Xefe/a de partida, Cociñeiro/a,  Encargado de economato e adega.

Requisitos de acceso

 

 

 

 

 

 

 

 

Ensinanzas...... 

MÓDULOS 

HORAS 

1ºcurso  

 

Procesos de preelaboración e conservación en cociña

240

Procesos de elaboración culinaria

267

Control do aprovisionamento de materias  primas

53

Xestión da calidade, e da seguridade e hixiene alimentarias

80

Gastronomía e nutrición

53

Formación e orientación laboral

53

Lingua estranxeira (inglés)

160

2º curso  

 

Elaboracións de pastelaría e repostaría en cociña

210

Xestión da produción na cociña  

244

Xestión administrativa e comercial na restauración

70

Recursos humanos e dirección  de equipos en restauración 

53

Empresa e iniciativa emprendedora

53

2º curso - 6º Trimestre 

 

Proxecto de dirección de cociña  

26

Formación en centros de traballo 

384

   

Total horas do ciclo  

2000 

   
RESULTADOS DE APRENDIZAXE ASOCIADOS A CADA MÓDULO  

Mais información........